Ni blizu. Prošlogodišnjeg finala, ovogodišnje na Wimbledonu. Ni blizu Novak Đoković, Carlos Alcarazu. Španjolac je suprotno svim očekivanjima danas posao završio u tri setađ. U prva dva Đoković je uhvatio četiri gema.

U trećem je bilo nešto više borbe, ali je opet jedan break, onaj za 5-4 bio dovoljan Španjolcu. Za krajnjih 6-2, 6-2, 7-6(4) i obranu naslova na najvećem turniru.

Manuel Santana je osvojio Wimbledon, Nadal dva puta, ali razina tenisa koju je Španjolac ponudio na ovoj vrsti podloge je nešto što do sada nismo mogli vidjeti kod tenisača iz ove zemlje. Ne samo u finalu, već na cijelom turniru.

Đokovića je od početka mučio volej na mreži, nakon 13 minuta koliko je trajao prvi gem, Đoković je promašio prvi na break loptu. Bez većih problema je Alcaraz došao do duplog breaka za 4-1. Imao je Novak break loptu u sljedećem gemu, ali to je bilo sve u prvom setu. Nevjerojatno lagan početak finala za Španjolca. Neočekivano, Alcaraz se našao u društvu Borga, McEnroea, Edberga, Federera i Đokovića, tenisača koji su dobili prvi set finala 6-2 u Open eri.

Nastavio je u istom ritmu, Alcaraz i na početku drugog. Ovaj put je prošao backhandom na break loptu. U sedmom gemu drugog, dvostruka Đokovića, novi break Alcaraza. Španjolac je projurio kroz prva dva seta. Na mreži je u prva dva seta Đoković imao omjer 10/24, Alcaraz nevjerojatnih 9/10.

Novak počinje nešto igrati u trećem setu, sigurniji na servisu, bez problema drži korak. Alcaraz je odigrao vrhunski gem,
poveo 5-4 i vrlo brzo u sljedećem gemu je imao tri meč lopte. Niti jednu nije iskoristio. Novak se izvukao, setu je uspio dovući do tie breka. Tamo je Novak stigao 1-3, ali ne i 3-5. Ovaj put je Španjolac iskoristio meč loptu na 6-4. Nakon US Opena, Roland Garrosa, Alcaraz dodao i drugi Wimbledon. Sjajni Španjolac je postao najmlađi igrač u Open eri koji je povezao osvajanje Roland Garrosa i Wimbledona u istoj godini.