Armin Ćulum, pripadnik zloglasne organizacije United Tribuns uhićen je nakon kontrole prometa kada su policajci u Ljubuškom zaustavili dva Audija.

Glasnogovornica MUP-a Zapadnohercegovačke žuoanije, Mila Ćavar, rekla je z Dnevni avaz kako je došlo do uhićenja Ćuluma i njegovih suradnika.

''U popodnevnim satima kontrolirana su dva vozila marke Audi, a u kojima su se nalazili A. L. Ć. (2000. godište), A. Ć. (1973.), D. Ž. K. (2000.), E. K. (1995.) i J. D. (1990.). Prilikom kontrolu prometa oni su zaustavljeni i pozvani su u prostorije PU Ljubuški. Nakon toga su u službene prostorije došli i pripadnici FUP-a. Svi su izuzev J. D. u 22 sata lišeni slobode i uz pratnju policijskih službenika FUP-a napustili PU Ljubuški'', rekla je za sarajevske novine Ćavar.

Organizacija United Tribuns, sa sjedištem u Njemačkoj, je prije nekoliko godina proglašena nacionalnom prijetnjom u BiH, a FUP od jučer u Sanskom Mostu provodi akciju u kojoj je do jutros uhićeno više osoba.

Armin Ćulum i njegov brat Nermin sumnjiče se za više krivičnih djela povezanih s drogom i organiziranim kriminalom. Nermin Ćulum nije u BiH i on je uhićen krajem 2022. godine u Hrvatskoj po Interpolovoj potjernici na zahtjev Švicarske.