Treću utakmicu u ovosezonskom izdanju Lige nacija, Hrvatska danas igra protiv Škotske. Tradicionalnog neugodnog rivala. Kojeg je uspjela samo jednom savladati u prethodnih šest okršaja. To je bila pobjeda na Europskom prvenstvu, ali na Hampden Parku. I

ako su Škoti izgubili prethoedne dvije utakmice u Ligi nacija, nisu nadigrani, nisu deklasirani. Realno teško ih je deklasirati. Uvijek borbeni, spremni za trku, duele. Zlatko Dalić je odradio pet treninga kroz koje je našao postavu koju će danas poslati na teren.

Deficitarnu poziciju na desnom boku Zlatko Dalić po svemu sudeći odlučio je riješiti s - Ivanom Perišićem. Najveća nepoznanica Hrvatske reprezentacije je vezni red. Jer Rakitića, Kovačića, Brozovića, pa je za očekivati da će ulogu Matea Kovačića preuzeti Mario Pašalić a ispred će biti Luka Sučić.

"Igrali su dvije teške utakmice. Poljska im zabila iz penala u zadnjoj minuti, Portugal je isto teško izašao s njima na kraj. Moramo biti oprezni u prekidima, da ne gubimo loptu. Morat ćemo biti strpljivi, oprezni i ne smijemo dozvoliti kontre i prekide. Puno smo na tome radili, vjerujem da smo to pripremili. Ostajemo pri onome što smo igrali protiv Portugala i Poljske. Bilo je dobro, nadam se da će biti još kvalitetnije. Cilj je osvojiti tri boda. Čeka nas težak i agresivan protivnik s blokom. Nema novosti, nema promjena," tvrdi Zlatko Dalić.