..išla si korak po korak, od Trzna, Rumboka i Ripaca, do Katoličkog školskog centra u Sarajevu i Sveučilišta u Mostaru čvrsta i odlučna biti ono što si još kao mala djevojčica, a na pitanje što ćeš biti kada porasteš, govorila…. ”ja ću biti doktorica”

I život se posližio tako da si, uz puno odricanja, najprije tebe, zatim tvojih roditelja i drugih članova obitelji ostvariš cilj kojeg si još kao dijete pred sebe postavila..
Od srca ČESTITAMO..


Samo one osobe koje jasno pred sebe postave cilj, do tog cilja mogu i stići.
Ti si cilj ostvarila, BRAVO.

Ali  ti i dalje korak po korak neumorno ideš dalje, ulažući u svoje znanje kako bi kroz poziv kojeg si kao dijete odabrala, kako to stoji u Hipokratovoj zakletvi uvijek bila na usluzi svakom čovjeku…
Neka te u tom služenju čuva i uz tebe bude dragi Bog..


Ovo je samo jedna od niza čestitki koje su danas nakon obrane doktorata izrečene dr. sc. Katici Pavlović.

Inače, Katica Pavlović je danas na Sveučilištu u Mostaru pred povjerenstvom obranila doktorsku disertaciju na temu „Učinci umetka detubulariziranog segmenta tankog crijeva u glatko-mišićni sincicij mokraćnog mjehura na njegovu kontraktilnost kod bolesnika s neurogenim mjehurom“

Dr. Ivan Gilja, koji je dio svog velikog znanja i iskustva u oblasti urologije prenio Katici kao mentor ovoga rada, ali i kao vrsni profesor, najzaslužniji je za Katicina znanja iz Urologije.

Katica se, nakon što je povjernstvo njenu obranu i njen rad ocijenilo izvrsnim, zahvalila obitelji, mentoru, profesorima,  kolegama s odjela Urologije SKB Mostar, kao i svim kolegicama i kolegama iz ove bolnice te svima koji su je pratili na njenom putu do današnjeg postignuća.


Životopis:

Katica Pavlović rođena je 30. listopada 1985. godine u Prozoru.

2000. godine završila je Osnovnu školu fra Jeronim Vladić Ripci.

2004. Završila je Medicinsku školu u Katoličkom školskom centru Sv. Josip, Sarajevo

2011. Diplomirala na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru

2011. Položila stručni ispid doktora medicine

2012. Poslijediplomski studij Biomedicina i zdravstvo, Medicinski fakultet Sveučilišta u Mostaru

2018. Položen Specijalistički ispit iz Ulologije, Klinika za urologiju, Sveučilišna bolnica Mostar, Ministarstvo Zdravstva FBiH.

Katičinu obranu je pratio i na uspješnoj obrani čestitao i kolega urolog, gradonačelnik Mostara dr Mario Kordić.