Hrvatska je remizirala s Albanijom 2:2 u drugom kolu Europskog prvenstva.

Albanci su nakon jako lošeg prvog dijela Hrvatske vodili 1:0, a momčad Zlatka Dalića u drugom poluvremenu preokrenula rezultat u razmaku od dvije minute.

Ipak, Hrvatska nije uspjela sačuvati vodstvo te je u 95. minuti primila pogodak za podjelu bodova.

Danas će drugi susret drugog kola skupine B odigrati Italija i Španjolska, a Hrvatska će neovisno o rezultatu te utakmice sigurno ostati posljednja u skupini s jednim bodom i minus tri gol-razlikom.

Za prolazak u osminu finala Europskog prvenstva Hrvatskoj će sada definitivno trebati pobjeda protiv Italije u zadnjem kolu, a ni tada ne bi bila sigurna. Taj se susret igra u ponedjeljak u Leipzigu od 21 sat.

U jeku Eura u Njemačkoj, FIFA je objavila novi ranking reprezentacija. Na prva tri mjesta nema promjena. Popis predvode aktualni svjetski prvak Argentina, a slijede je Francuska i Belgija.

Hrvatska je napredovala za jedno mjesto na ljestvici te je sada deveta reprezentacija svijeta.

Zanimljivo je da su hrvatski suparnici u skupini Eura i susjedi na tablici. Španjolska je na osmom mjestu, a Hrvatska je na devetom mjestu preskočila baš Italiju s kojom igra u sljedećem kolu.

Albanija je prema FIFA rankingu 66. reprezentacija svijeta, u društvu Burkine Faso, Jordana i Ujedinjenih Arapskih Emirata.