U subotu, 24. kolovoza, biciklistički klub "Ventus" iz Rame uspješno je organizirao 2. Ramsku biciklijadu, koja je okupila brojne ljubitelje biciklizma i rekreacije. Ovaj događaj, namijenjen svim ljudima dobre volje i sportskog duha, privukao je veliki broj sudionika, od najmlađih do iskusnih biciklista.

Okupljanje sudionika započelo je u 13 sati na Šćitu, kod Veslačkog kluba “Rama”, gdje su biciklisti krenuli na prvu, rekreativnu vožnju. Uz policijsku pratnju, sudionici su vozili do osnovne škole fra Jeronima Vladića, a ova dionica bila je prilagođena za sve uzraste, uključujući djecu stariju od četiri godine.

Nakon završetka prve vožnje, biciklisti su podijeljeni u dvije skupine. Prva skupina se uputila na rutu Šćit – Rumboci – Varvara, nakon čega su se vratili na Šćit. Druga, zahtjevnija vožnja, nastavila je prema vidikovcu na Umnoj glavi iznad Zahuma. Ova ruta, zbog svoje težine i terena, bila je preporučena isključivo za starije od 16 godina i za one s MTB biciklima.
 


Organizatori su izrazili zadovoljstvo zbog velikog odaziva te najavili još sličnih događaja u budućnosti, s ciljem promicanja sporta i zdravog načina života u Rami.

Foto: Tomislav Bošnjak / Rama-Prozor.info