U organizaciji HKK Rama uz potporu generalnog pokrovitelja Općine Prozor-Rama i MaxBet kladionice te niza vjernih pokrovitelja u Prozoru je završen je 22. Streetball Rama koji je igran u okviru Lige 3x3 BiH. Turnir je službeno nosio sljedeće ime "3x3 MaxBet Rama 2024 - Davor Ivančić Dačo" na kojem je sudjelovalo ukupno 11 timova.

Trodnevni atraktivni Streetball FIBA 3x3 turnir za seniore odigran je u nazočnosti velikog broja gledatelja na specijalnoj plastičnoj podlozi za basket postavljenoj na igralištu OŠ "Marko Marulić" u Prozoru.

Tim "Vlasenica IN Domić" pobjednici su 22. Streetball Rama 2024. u Prozoru, nagrađeni su s peharom i novčanom nagradom u iznosu od 4000 KM. Oni su u finalu pobijedili tim "Marjan", kojima je pripala nagrada za drugo mjesto u iznosu od 2000 KM. Timu "Caffe Bulldog" za osvojeno treće mjesto pripala je nagrada u iznosu od 1000 KM.

Sve rezultate trodnevnog turnira možete pregledati OVDJE

Pobjednik u zakucavanju Aleksandar Lazić te u tricama Ante Begić nagrađeni su po 100 KM.
Najbolji igrač turnira Marko Malekinušić, dobio je košarkaški dres od generalnog pokrovitelja MaxBet kladionice.

3x3 MaxBet Rama 2024 - Davor Ivančić Dačo je bodovan u okviru lige 3x3 BiH pod okvirom košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine a igran je po službenim pravilima i sustavu natjecanja FIBA 3x3 na kojem su svih 33 utakmice odlično odsudili: Ilija Mišura iz Rame i međunarodni FIBA sudac Milutin Gligorević iz Podgorice.

Da vas podsjetimo, s ovim ne završava Streetball Rama 2024. jer će turnir za juniore biti sutra, 29.7.2024., ukupnog nagradnog fonda od 900 KM i za one najmlađe uzraste u vrijednosti 200 KM. (Prijave timova na taj dan do samog početka turnira!)

Svi rezultati, raspored utakmica, spisak igrača i ostalo tijekom turnira blagovremeno je ažurirano na stranici "Streetball Rama", "MaxBet 3x3 liga Bosne i Hercegovine 2024" i na službenoj FIBA 3x3 stranici međunarodne svjetske organizacije za basket "playfiba3x3" uz praćenje lokalnih medijskih pokrovitelja: "rama-prozor.info", "ramski-vjesnik.ba" i "radio postaja Rama". Natjecanje u skupini "B" u subotu i završnicu turnira u nedjelju uživo se mogla pratiti na YouTube kanalu "Sport Hercegovina".

Gledatelji su osim navijanja i pozornog praćenja utakmica imali prigodu na štandu kupiti majicu HKK Rama te na taj način simbolično pomoći u budućem radu HKK koji eto ove godine obilježava 30. godina svog postojanja i uspješnog rada.

22. Streetball Rama 2024. - Davor Ivančić Dačo protekao je u fantastičnoj športskoj atmosferi uz nazočnost velikog broja gledatelja posebno mladih osoba i djece a imao je međunarodni karakter jer na turniru su nastupili igrači iz desetak gradova i iz tri države: Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Na kraju u ime organizacije turnira se zahvaljujemo svim pokroviteljima i osobama koji su na bilo koji način dali potporu ovom športskom događaju, hvala vjernoj publici na posjeti, timovima i igračima na korektnom i športskom natjecanju a iskrene čestitke idu pobjednicima i nagrađenima. Ponovno je iz Prozor-Rame, zahvaljujući 22. Streetball Rama turniru, na najbolji način u svijet odaslana još jedna predivna športska priča.

Tekst: Ivica Čuljak / Streetball Rama
Foto: Franjo Iličić / www.rama-prozor.info