HDZ 1990 na lokalne izbore izlazi u 37 općina u Federaciji BiH i u tri općine u entitetu Republika Srpska, a cilj našeg nastupa na ovim izborima je pokazati političku relevantnost na području cijele BiH, kazao je u petak u Mostaru predsjednik te stranke Ilija Cvitanović povodom službenog početka predizborne kampanje.

''Idemo sa 567 kandidata za općinska i gradska vijeća u svih ovih 40 općina što je jedan ogroman broj i što pokazuje našu političku relevantnost i našu političku snagu koja je često osporavana. Idemo sa osam samostalnih kandidata za načelnike općina i sa sedam koalicijskih kandidata u različitim područjima sa različitim političkim opcijama i siguran sam da ćemo na dosadašnjih sedamdesetak vijećnika napraviti vrlo značajan rast i preći brojku od stotinu vijećnika u općinskim i u gradskim vijećima te da ćemo osvojiti nekoliko načelničkih i gradonačelničkih mjesta'', naglasio je Cvitanović.

Taj uspjeh bi im, kako dodaje, bila ulazna nijansa za naredne opće izbore na kojima će, kako vjeruje, u potpunosti kapitalizirati svoj politički rad.

Cvitanović ističe i kako su u svim tim općinama pripremili program za koji smatraju da je vrlo bitan i koji može dati odgovor i izazov na bolji život svih građana koji žive u tim područjima.

Zahvalio je i kandidatima koji su na listama HDZ-a 1990 i koji su, kako je kazao, izložili sebe i svoju obitelj velikom pritisku.

''Svjesni smo mi svi dobro gdje živimo, u kakvim okolnostima živimo i koji strah vlada, pogotovo kod Hrvata u BiH, od vladajuće stranke i koje ucjene idu prema onim ljudima koji se ohrabre biti na nekoj drugoj listi i suprotstaviti se ovakvom stanju i odnosima u našem društvu i zajednicama u kojima živimo'', istaknuo je Cvitanović.

Pozvao je građane da izađu na izbore 6. listopada, poručivši kako se sve može promijeniti ako narod želi promjenu.

''Pozivam građane na temelju kandidata na listama, na temelju osobnog zadovoljstva ili nezadovoljstva dosadašnjim stanjem i na temelju želje za promjenom, samo za izađu na izbore 6. listopada jer je napravljeno mnijenje i percepcija da se ne može ništa promijeniti. Sve se može promijeniti, ako narod, ako građani žele promjenu, a jedini dan kad oni mogu uticati na promjenu je dan izbora, a to je 6. listopada. Ako je dobro bilo ovo dosad glasajte za nastavak, a ako nije, mi smo ponudili mogućnost izbora'', poručio je predsjednik HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović.

Opći program HDZ-a 1990, kako dodaje, nalazi se na internetskoj stranici te stranke i javnost će biti upoznata preko različitih alata komuniciranja o svim dijelovima tog programa.