Sinoćnje okupljanje 'patriota' u studiju Federalne televizije rezultiralo je rijetko viđenim 'brainstormingom'. Onog trenutka kada je Zukan Helez ozbiljno rekao da su vlasti umjesto Fadilovih respiratora za 10 milijuna maraka trebali kupiti deset krstarećih raketa je trenutak kada je ovoga jahača proračuna trebalo izbaciti iz studija ili sjesti u auto i krenuti prema najbližem graničnom prijelazu, piše Pogled.ba

-Za one respiratore mogli smo nabaviti, nitko nam brani, deset krstarećih raketa. Jedna na svjetskom tržištu košta 500 000 eura. Njihov domet je 2000 kilometara, točno kolika je BIH i odakle nam prijeti najveća opasnost. Mi ćemo morati u tome smjeru ići - reče sinoć ozbiljno 'krstareći Zukan' sugerirajući kako unitarističko Sarajevo treba imati rakete kojima može gađati Zagreb i Beograd jer su to centri odakle Helez vidi najveće opasnosti.

Bilo je očito kako Adil Osmanović, Dženan Đonlagić i Munib Jusufović sa nevjericom gledaju što priča SDP-ov kadar, ali se nisu usprotivili njegovim izjavama.

Cijelo ludilo oko nove ratne priče u BiH doseže neslućene razine, a ranije napisano samo pokazuje koliko su se oni koji bi trebali rješavati probleme ove zemlje odmaknuli od realnosti i prešli u dimenzije svoga svemira u kojem vlada miris baruta.
 
Teško je i dočarati što je sve izrečeno sinoć u studiju Federalne TV. Najbolje da pogledate dokle sežu mentalne dijareje pojedinaca. 'Krstareći Zukan' briljira od 33. minute.