''Helikopter Oružanih snaga Bosne i Hercegovine srušio se oko 11 sati na području Jablaničkog jezera u mjestu Buturović Polje'', potvrdio je za Bljesak.info Ljudevit Marić, glasnogovornik Uprave policije MUP-a HNŽ-a.

Četiri osobe su se nalazile u helikopteru, tri nisu ozlijeđene, a jedna je zatražila liječničku pomoć.

Za sada nije poznato koji je uzrok, a više informacije bit će poznato dok se okonča očevid.

Dodao je i da je predmet prebačen na državno Tužiteljstvo i SIPA-u.
 

Generalna proba pred vježbu

Naknadno su se oglasile i OS BiH, rekavši kako četveročlana posada u sastavu pilot, kopilot, tehničar-letač i specijalist službe traganja i spašavanja, nisu životno ugroženi i nalazi se na preventivnom liječničkom prijemu u hitnoj pomoći u Konjicu.

Helikopter je bio angažiran na generalnoj probi za planiranu vježbu s civilnom zaštitom Općine Konjic, koja se trebala održati u četvrtak.

Brigadni general Oružanih snaga Bosne i Hercegovine Mirsad Ahmić, zamjenik načelnika Zajedničkog stožera za resurse, javio se za portal "Avaza" dodavši da se radilo o redovnoj vježbi Oružanih snaga BiH sa Civilnom zaštitom u kojoj je sudjelovao helikopter OS BiH sa četiri člana posade.

''Radilo se o pripremi za vježbu kada je došlo do pada helikoptera u Jablaničko jezero u blizini Buturović polja'', kazao je Ahmić.

Ministar na terenu

Kaže da piloti nisu teže ozlijeđeni.

''Hvala Bogu posada je sva praktično spašena. Izašli su iz helikoptera, helikopter je potonuo. Oni se nalaze u procedurama hitnog zbirnjavanja. Ministar obrane BiH (Zukan Helez, op.a.) i ja ćemo na teren vrlo brzo. Sva ekipa OS BiH neophodna za procesuiranje ovakvih događaja je upućena na teren. Članovi posade su u hitnoj medicnskoj pomoći svi su komunikativni i nema težih povreda'', kaže Ahmić.

Sve nadležne službe, kažu iz OSBIH, su odmah upućene na teren, radi utvrđivanja okolnosti pada helikoptera. Ministar obrane BiH Zukan Helez odmah se uputio na mjesto pada.

Javnost će biti više informirana po okončanju istražnih radnji.

Bljesak.info