Hezbolah je potvrdio da je njihov vođa Hassan Nasrallah preminuo.

U priopćenju koje je objavljeno Hezbolah je potvrdio smrt svog vođe nakon izraelskog zračnog napada te su obećali da će nastaviti svoju borbu protiv Izraela.

"Sajed Hasan Nasrallah pridružio se svojim kolegama mučenicima (...) čiji je marš predvodio gotovo trideset godina”, navodi se u priopćenju za javnost Hezbolaha, najbližeg saveznika Irana, prenosi agencija France Presse.

"Vodstvo Hezbolaha će nastaviti svoj džihad u suprotstavljanju neprijatelju, podržavati Gazu i Palestinu te braniti Libanon i njegov časni narod", napisali su u priopćenju.

U izjavi se nije spominjalo tko će naslijediti Nasrallaha ni kako će skupina odgovoriti na ubojstvo svog dugogodišnjeg vođe.

"Težak udarac za Hezbolah"

Smrt Nasrallaha, koji se smatra najmoćnijim čovjekom u Libanonu, možda će uzdrmati njegovu stranku, destabilizirati zemlje i predstavlja veliku pobjedu za Izrael protiv Irana i njegovih saveznika u regiji, dodaje AFP.

Njegova smrt predstavlja težak udarac za Hezbolah koji se suočava sa sve intenzivnijim izraelskim napadima. Također, to je udarac i za Iran s obzirom na značajnu ulogu koju je imao u takozvanoj Osovini otpora, ističe Reuters.

Ranije je izraelska vojska priopćila da je ubila vođu Hezbolaha.