Ministarstvo prosvjete, kulture i športa HNŽ, objavilo je Javni poziv za sufinanciranje djelatnosti i projekata iz područja kulture  radi sufinanciranja iz sredstava Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa Hercegovačko-neretvanske županije. Pravo sudjelovanja na javnom pozivu imaju sve pravne osobe, organizacije i udruženja građana koja su registrirana kod nadležne institucije u HNŽ, za obavljanje poslova iz tražene djelatnosti i koje nemaju smetnje za sudjelovanje na Javnom pozivu.

Obavezna dokumentacija:

a. popunjen prijavni obrazac

b. preslika rješenja o upisu u registar nadležne institucije

c. identifikacijski porezni broj podnositelja prijave

d. ovjerena izjava o izmirenim plaćama prema svim zaposlenim za posljednjih šest mjeseci (za pravne osobe i organizacije)

e. uvjerenje nadležne institucije o izmirenim obavezama prema mirovinsko-invalidskom i zdravstvenom osiguranju za sve uposlenike za posljednjih šest mjeseci (za pravne osobe i organizacije)

f. uvjerenje nadležne institucije o izmirenim poreznim obavezama za posljednjih šest mjeseci (za pravne osobe i organizacije)    

Sredstva za realizaciju projekata iz područja kulture u iznosu od 80.000,00 KM  dodijelit će se na osnovu bodovnih kriterija:

- stupanj doprinosa afirmaciji kulture područja HNŽ-a od 0 - 100 bodova                                                           

- afirmacija stvaralaštva mladih  od 0 - 100 bodova

-afirmacija likovne, kazališne, glazbeno-scenske, plesne, muzejsko-galerijske, knjižnične i nakladničke djelatnosti, kulturno-umjetničkog amaterizma,kulturno-povijesnog i prirodnog nasljeđa  od 0 - 100 bodova

-njegovanje tradicijsko-kulturnih vrijednosti od 0 - 100 bodova

-sudjelovanja i uspjesi na domaćim i međunarodnim  smotrama i natjecanjima   od 0 - 100 bodova

Obrazac za prijavu na ovaj Javni poziv može se preuzeti na Protokolu Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-e i na Web stranici Vlade HNŽ: www.vlada-hnz-k.ba.

Popunjene prijave s pratećom dokumentacijom, sa obaveznom naznakom „Za Javni poziv iz područja kulture“, dostaviti osobno ili poštom na adresu:
 
Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ
Stjepana Radića br. 3.
88000 Mostar

Nepotpune i nepravodobne prijave neće se uzimati u razmatranje.

Rok za podnošenje prijava je 10 dana od dana objavljivanja.