Hrvatska pošta (HP) Mostar tiskala je prigodne poštanske marke u povodu 150. obljetnice rođenja časnog sluge Božjega Petra Barbarića. Rođen je 19. 5. 1874. u Šiljevištima, župa Klobuk.

Kada je završio osnovnu školu roditelji su ga poslali na rad u trgovini. Međutim, 1889. rektor travničkoga sjemeništa poslao je pismo učiteljima po cijeloj BiH moleći ih da mu preporuče mladiće koji bi željeli postati svećenici. Petrov učitelj sjetio se nadarenog dječaka i Petar je postao sjemeništarac. Želio je stupiti u Družbu Isusovu, ali se pred kraj školovanja na smrt razbolio od tuberkuloze. Dva dana prije smrti, uz posebno dopuštenje, položio je redovničke zavjete. Umro je 15. travnja 1897.

Pokopan je na groblju Bojne, a zatim su njegovi zemni ostaci 1935. preneseni u travničku sjemenišnu crkvu. Međutim, njegovo tijelo je nakon 1944. godine ukradeno i zakopano u blato, a zatim zazidano u podrumu ispod sjemenišne zgrade. Nakon poslijeratne obnove crkve i zgrade sjemeništa u Travniku njegovo tijelo je pronađeno i 23. srpnja 1998. položeno u kriptu travničke crkve. Papa Franjo odobrio je dekret o priznavanju herojskih kreposti sluge Božjega Petra Barbarića 18. 3. 2015.