Hrvatska reprezentacija pobijedila je Portugal rezultaom 2-1 u posljednjoj provjeri pred odlazak na Europsko prvenstvo u Njemačku.

Prvu utakmicu na Euru Hrvatska igra protiv Španjolske u subotu.

Hrvatska je povela u osmoj minuti golom Luke Modrića iz kaznenog udarca koje je skrivio Vitinha oborivši Matea Kovačića. Bio je to Modrićev 25. gol u 175. nastupu u hrvatskom dresu.

"Vatreni" su u prvom poluvremenu imali još nekoliko lijepih prilika, no nisu uspjeli svladati Dioga Costu. S druge strane domaćin u prvom poluvremenu nije uputio niti jedan udarac u okvir Dominika Livakovića, piše Goal.hr.

Portugal je izjednačio u 48. minuti golom Dioga Jote na asistenciju Nelsona Semeda. "Vatreni" su u novu prednost stigli u 56. minuti golom Ante Budimira koji je pospremio odbijanac nakon što je Mario Pašalić pogodio vratnicu.

Bila je to druga pripremna utakmica "Vatrenih" uoči puta u Njemačku. Podsjetimo, Hrvatska je 3. lipnja na Rujevici pobijedila Sjevernu Makedoniju sa 3-0 golovima Lovre Majera (10, 45) i Marca Pašalića (80).

Odabranici izbornika Zlatka Dalića u nedjelju putuju u svoju njemačku bazu, gradić Neuruppin gdje će dan kasnije, 10. lipnja u 18 sati održati otvoreni trening za javnost.

Hrvatska će na EP-u igrati u skupini B, a prvu utakmicu imat će 15. lipnja u Berlinu protiv Španjolske. Četiri dana kasnije slijedi ogled protiv Albanije u Hamburgu, a 24. lipnja je u zadnjem kolu u Leipzigu susret protiv Italije.

Nakon utakmice s Hrvatskom, Portugal će još igrati protiv Irske 11. lipnja, a EURO-u otvara 18. lipnja protiv Češke. S Turskom igra 22. lipnja, a protiv Gruzije 26. lipnja.