Nogometna reprezentacija Hrvatske je poražena na otvaranju nove sezone Lige nacija. Na stadionu Benfice, Portugal je slavio rezultatom 2:1. Sva tri gola su postignuta u prvom poluvremenu, sva tri gola su djelo igrača Portugala.

Hrvatska je utakmicu počela u sastavu Livaković - Šutalo, Pongračić, Gvardiol - Jakić, Modrić, Kovačić, Sosa - Baturina - Pašalić, Kramarić, koji nije izgledao dobro na otvaranju. Počelo je s izgubljenom loptom Baturine, Bruno Fernandes je "isprobao" Livakovića.

U sljedećoj minuti Portugal je vodio. Vrlo lijepa akcija Brune Fernandesa i Dalota koji je došao iskosa do prve stative, prevario Sosu i onda provukao loptu kroz noge Livakoviću.

Nakon početnog šoka, Hrvatska je se koliko toliko posložila. Modrić je zaprijetio, ali njegov šut ide u vanjski dio mreže. Najbolju priliku ima Kramarić nakon kornera. Njegov šut zaustavlja Diogo Costa. Za propušteno je kazna stigla u narednoj akciji Portugala. Nuno Mendes je savršeno ubacio u peterac, Cristiano Ronaldo je brži od Guardiola i Pongračića i to je zicer za 2:0. Za Ronalda 900. gol u zvaničnim utakmicama.

Do kraja poluvremena vidjeli smo pokušaj Mendesa ali i autogol Dalota nakon šuta Sose. I priliku kada Neto pogađa prečku.

U nastavku utakmice rezultat se nije promijenio. Livaković je u nekoliko navrata dobro intervenirao, dok je Matanovića propustio najbolju šansu za Hrvatsku.