Ekstremisti Islamske države zaprijetili su Amerikancima u najnovijoj video poruci da će ponoviti napad od 11. rujna 2001. godine kada su putničkim avionima srušene dvije zgrade Svjetskog trgovačkog centra u New Yorku, pogođena zgrada Pentagona u Arlingtonu a četvrti avion se srušio 130 kilometara istočno od Pitsburga.

U najnovijoj video poruci se hvale "dostignuća" hakera, pristalica IS-a, koji su na kratko preuzeli naloge vojnog osoblja američke Centralne komande na društvenim medijima i objavili privatne podatke nekih američkih vojnih osoba.

Pored najnovije video poruke, pripadnici IS-a su dali i video na kojem su napravili kompilaciju najvećih nedjela koja su počinili, među kojima je odsjecanje glave američkim novinarima.

"Amerika misli da je sigurna zbog svoje geografske lokacije", navodi se u poruci i dodaje da će taj san postati fatamorgana.

Najnovija kampanja IS-a priopćena je 8. travnja a započeta prošle subote, kada su pristalice IS stavile na tisuće tweetovi, s jednom temom, a to je ranjivost Amerike u slučaju napada usamljenih vukova i drugih napada.