Saborski zastupnik Miro Bulj (Most) najavio je u utorak, na 8. listopada, Dan Hrvatskoga sabora, svoju kandidaturu za predsjednika Hrvatske, kao narodnog kandidata.

''Ovaj put imate za koga glasovati“, poručio je građanima i hrvatskom narodu, ističući kako je on narodni čovjek i jedan od njih.

''Nitko mi nije poklonio ništa, za sve sam se izborio sam, zajedno s vama“, rekao je Bulj građanima.

''Bio sam uz Hrvatsku kad je trebalo biti, za vrijeme Domovinskog rata, kada sam imao 19 godina, nisam bio ni na Zrinjevcu, ni u Bruxellesu, niti ću biti poslušnik Bruxellesa, niti sam igrač ruski, ni američki, ja sam narode, igrač samo vaš“, poručio je potencijalnim biračima.

Pohvalio se svojim postignućima kao gradonačelnik Sinja, besplatnim vrtićem, rastom zaposlenosti, dobrim demografskim brojkama.

Sad se stavljam pred građane Hrvatske, kazao je i dodao kako je svjestan da uloga predsjednika, možda, nije velika, ali da je svjestan da s ovlastima koje ima može pokretati referendume.

Ako ga narod izabere, imat će pet referenduma, najavio je i nabrojao referendum o slanju vojske na granicu, ''a ne na tuđa ratišta“, potom o zaustavljanju poreza na nekretnine i pljački malog građanina i iznajmljivača te onaj koji se tiče financiranja medija.

''Zabranit ćemo javno financiranje svih medija i organizacija koji ne poštuju Deklaraciju o Domovinskom ratu, dosta nam je blaćenja Domovinskog rata, dosta nam je srpskog sveta i financiranja iz proračuna četničke propagande“, poručio je.

Kao četvrti referendum, najavljuje onaj o ograničenju mandata manjinskim zastupnicima „kako ne bi mogli glasovati o vladi i o proračunu", jer kako je rekao "sramotno je da manjina vlada većinom“.

Peti će referendum, najavljuje, izazvati buru u javnosti, a tiče se zabrane rodne ideologije u školama i vrtićima, prenosi Hina.