Prašina, prašina, prašina... Čini li se i vama da se tih sitnih čestica prljavštine nikako ne možete riješiti? Čak i kad prebrišete sve površine i usišete pod u domu, već za pola sata uočavate mrvice? Bez brige, niste jedini. No, možda će vam ovih par savjeta dobro doći.

Internetom kruži metoda za čišćenje prašine s poda bez usisavača, a potječe navodno od kućanica iz Kine. One na perač poda, tzv. džoger, navlače najlonske čarape i tako brišu podove, posebno kutove prostorija koji su i inače najteže dostupna mjesta. Ako se pitate zašto baš najlonske čarape - razlog je vrlo logičan. Ova vrsta materijala privlači prašinu zahvaljujući statičkom elektricitetu.

Međutim, imaju još jedan neočekivan trik za brisanje površina, no moramo priznati da ne zvuči baš privlačno pa je pitanje hoćete li biti hrabri isprobati ga. Naime, mlijeko kojemu je prošao rok trajanja ne bacaju, već u njega umoče krpu i njome brišu drveni namještaj. Problem neugodnog mirisa rješavaju tako da pola sata nakon nanošenja mlijeka još jednom prebrišu namještaj mokrom krpom, piše Avaz.ba.