Nakon što pronađete pravu WC školjku i dasku, poželjet ćete je zadržati što je dulje moguće, a pravilno održavanje i pažljiv tretman daske i poklopca pritom igraju važnu ulogu.

Redovito čišćenje toaleta je neophodno. Ipak, većina ljudi se prilikom čišćenja fokusira na školjku, zanemarujući WC dasku. Nažalost, ovo je pogreška. Jednostavnim brisanjem sjedala krpom bakterije ostaju.

Čišćenje kupaonice ne podrazumjeva samo uklanjanje prašine. Najveći broj bakterija i mikroorganizama skuplja se na WC školjci i dasci. Stoga bismo trebali osigurati čistoću i prije svega redovito ih njegovati. Kako to učiniti? Pokazat ćemo vam kako!

Što koristiti za čišćenje mrlja na WC dasci?

WC i dasku koristimo barem nekoliko puta dnevno. Stoga ih tijekom čišćenja nije dovoljno samo obrisati krpom ili mokrim papirom. Morate koristiti proizvode za uklanjanje bakterija i drugih mikroorganizama, a to ne moraju biti specijalizirani proizvodi.

Ako kod kuće imate običnu pjenu za brijanje, brzo možete ukloniti sve mrlje s WC školjke. Samo nanesite pjenu na prljava mjesta i pričekajte najmanje pola sata. Zatim pažljivo obrišite dasku krpom i gotovi ste!

Pjena za brijanje može se činiti kao neobičan proizvod za čišćenje WC daske. Međutim, sadrži sastojke koji se mogu nositi s naslagama, pa čak i kamencem. Možete ju koristiti i za čišćenje drugih dijelova kupaonice, poput slavine.

Kako se riješiti mrlja

Još jedan učinkovit trik za čišćenje WC daske je korištenje sode bikarbone i vode. Ova kombinacija će dasci vratiti savršenu snježno bijelu boju. Izmjerite četvrtinu šalice sode bikarbone, dodajte otprilike 50 ml tople vode i nastavite miješati dok ne postane pasta. Zatim mokrim ručnikom obrišite sjedalo i nanesite pastu na zamrljane površine. Ostavite ovu pastu dodatnih 10 minuta, a zatim kružnim pokretima snažno trljajte mekom, vlažnom krpom dok mrlje ne nestanu.

Također, možete koristiti grejp i sol ako kod kuće nemate sodu bikarbonu. Prerežite voće na pola, umočite ga u sol, a zatim obrišite dasku. Tako će zablistati od čistoće.