Bekavac je nepravomoćno osuđen jer je na brodu kojim je zapovijedao pronađeno oko pola tone kokaina, najprije u Kolumbiji, a onda i u Turskoj

Splitski kapetan Marko Bekavac koji godinu dana nalazio u pritvoru u Turskoj osuđen je na 30 godina zatvora, javlja Slobodna Dalmacija. Bekavac je nepravomoćno osuđen po zapovijednoj odgovornosti jer je na brodu kojim je zapovijedao pronađeno oko pola tone kokaina, najprije u Kolumbiji, a onda u Turskoj.

Bekavac se u zatvoru u Ankari nalazi od listopada prošle godine kada je na brodu za prijevoz rasutih tereta Phoenician-M pod njegovim zapovjedništvom pronađena droga. Svi svjedoci bili su saslušani još u srpnju a članovi posade tada su još iznijeli svoje obrane s obzirom da je novi predsjednik Sudskog vijeća želio iz njihovih usta čuti što oni kažu na optužbu.

U zatvoru su još devetorica članova posade, šest Filipinaca, jedan Poljak, jedan Rus i jedan Finac, dok su turske vlasti pustile preostalih desetoricu članova posade, kao i brod koji je nastavio s plovidbom.