Ministar vanjskih poslova u Vijeću ministara Elmedin Konaković rekao je da je danas upućena prosvjedna nota Crnoj Gori jer je predsjednik crnogorske Skupštine Andrija Mandić rekao da je Svesrpski sabor "skup dvije države", te je najavio da će ovu notu uputiti i Srbiji.

Konaković je ponovo optužio druge da napadaju na Daytonski mirovni sporazum.

Iskazao je bojazan od poruka srpskog jedinstva koje su poslane sa Svesrpskog sabora u Beogradu i optužio predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da ne poštuje BiH i da je kreator "ruske revolucije na Balkanu".

Konaković je, govoreći o situaciji u BiH, rekao da je partnerstvo stranaka na razini BiH usporilo svoj rad zbog političkih okolnosti u kojima se BiH nalazi, optuživši ministre i lidere iz Srpske.

''Proračun nemamo. Znam da se govori o raspodjeli trošarina i još nekim procesima koji bi se trebali desiti. Uvjetovati donošenje proračuna s nekim drugim dokumentima, nelogično je'', rekao je Konaković nakon sjednice Vijeća ministara.

Konaković je rekao da će se odazvati sastanku lidera stranaka partnera u vlasti na nivou BiH, koji je najavio predsjednik HDZ-a Dragan Čović.

''Doći ćemo sa svojim stavovima, ali smo ocrtali crvene linije preko kojih "Trojka" nikada neće prijeći'', rekao je Konaković.

Rekao je da su, zahvaljujući ovom ministarstvu, u veleposlanstvima održani izbori za Europski parlament.

''Nije BiH ruska rupa, BiH je pretendent na EU'', rekao je Konaković.