Marko Malekinušić, sinoćnim nastupom i osvajanjem naslova PRO 3x3 Tour turnira u Zaboku s svojim timom "Vlasenica 3x3" osigurao je nastup na FIBA 3x3 Challenger u Fribourg, Švicarska. Za 15-ak dana je taj turnir u Fribourgu s kojeg će finalisti osigurati Masters u Wuxi. U Fribourgu će nastupiti: Ub, Liman i Pirot iz Srbije, Amsterdam iz Nizozemske, Paris i Varssailes iz Francuske, kineski Hangzhou, San Juan iz Portorika, litvanski Marijampole, latviski Kandava, njemački Dusseldolf, izraelski Tel Aviv, poljska Warswa, domaći Fribourg i Vlasenica 3x3 iz BiH.

Ogromna je čast doći do Challenger turnira i mnogi igrači 3x3 sporta sanjaju u čežnji da do tog cilja jednog dana dođu. Zato ovaj uspjeh je veliki "kao kuća" imajući u vidu da je Marko rođen i odrasto u maloj sredini u gradiću Prozoru gdje je o košarci naučio trenirajući i igrajući za HKK Rama. Velika zahvala trenerima i osobama rukovodstva u tom klubu koji su uz individualni kvalitet i potencijal igrača uvjek gradili i naglašavali timsku igru. S takvom spoznajom i talenntom životni put zbog školovanja odvodi Marka u Zagreb gdje nastupa za KK Dinamo a nakon toga prošle godine ide u SAD na studij i uspredno igra košarku za Colby Mens Basketball.

Eto, on od kada zna za sebe zna i za Streetball Rama turnir koji su po godinama moglo bi se reći generacija. Nastupom i osvajanjem nekoliko turnira za najmlađe i juniore odveli su ga prošle godine do uspješnog nastupa za Hrvatsku 3x3 reprezentaciju do 23 godine i do nedavni priprema seniorske reprezentacije Hrvatske s igračima koji su izborili Evropsko 3x3 prvenstvo. S timom "Vlasenica 3x3" ostvario je vrhunski rezultat i mogućnost nastupa na Challenger FIBA 3x3 turniru što će biti u povijesti prvi igrač iz Rame koji je to uspio. Sretno!

Ivica Čuljak