Danas će u sjevernim i sjeverozapadnim područjima Bosne prevladavati pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje sunčano uz umjeren porast naoblake.

Tijekom dana i dio večeri se očekuju lokalni pljuskovi, koju na jugu zemlje mogu biti praćeni grmljavinom. Očekivana količina padalina uglavnom između 5 i 15, lokalno na sjeveru Hercegovine, zapadnim, istočnim i centralnim područjima Bosne od 20 do 30 l/m2.

Vjetar slab u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne južni i jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni. Dnevna temperatura zraka od 12 do 18, na jugu zemlje do 22 °C.

U nedjelju, 6. listopada 2024., pretežno oblačno vrijeme uz postupno smanjenje oblačnosti poslije podne.

U jutarnjim satima i tijekom prijepodneva se očekuje kiša ili lokalni pljuskovi u većini područja. Poslije podne lokalni pljuskovi su mogući na istoku i jugoistoku Bosne i ponegdje na sjeveru i jugoistoku Hercegovine.

Padaline su slabog intenziteta. Vjetar slab u Hercegovina i na jugozapadu Bosne jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 15, a dnevna od 12 do 18, na jugu do 21 °C.
Kiša i lokalni pljuskovi

U ponedjeljak, 7. listopada 2024., sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove može biti magle ili niske naoblake. Vjetar slab zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 14, a dnevna od 15 do 21, na jugu do 23 °C.

U utorak, 8. listopada 2024., sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Porast naoblake u večernjim satima praćen slabom kišom ili lokalnim pljuskovima u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne.

Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 16, a dnevna od 18 do 24 °C.

U srijedu, 9. listopada 2024., umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz postupono razvedravanje poslije podne. Kiša i lokalni pljuskovi se očekuju širom zemlje.

Padaline uglavnom u jutarnjim satima i tijekom prijepodneva. Intenzivnije padaline se očekuju u sjevernim područjima Hercegovine, na jugozapadu Bosne i ponegdje u Krajini.

Očekivana količina padalina u navedenim područjima je između 30 i 60 l/m2, a u ostatku zemlje od 2 do 10. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 20, a dnevna od 18 do 24 °C.