Povećano zanimanje za studijske programe koji se izvode na Filozofskom fakultetu rezultat je rada kako Uprave tako i svih zaposlenih na Fakultetu. Ovi rezultati nisu slučajnost, nego plodovi dugogodišnjeg rada na sustavu kvalitete, kazala je prodekanica Marinčić

Nakon nedavno završenog rujanskog razredbenog postupka Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru je upisalo tristo studenta, što je oko 5,5% studenata više u odnosu na prošlu akademsku godinu. „Povećano zanimanje za studijske programe koji se izvode na Filozofskom fakultetu rezultat je rada kako Uprave tako i svih zaposlenih na Fakultetu. Ovi rezultati nisu slučajnost, nego plodovi dugogodišnjeg rada na sustavu kvalitete“, rekla je prof. dr. sc. Senka Marinčić, prodekanica za nastavu Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Istaknula je kako je najveće zanimanje, kao i proteklih godina, bilo za studije Psihologije, Logopedije, Informacijskih znanosti te Engleskoga jezika i književnosti. Naglasila je kako će se na diplomskom studiju od ove akademske godine studiji Novinarstvo i Odnosi s javnošću, pored redovitog i izvanrednog studija, izvodit i kao studij na daljinu (online).

„Studiji su usklađeni s potrebama tržišta rada i suvremenim kretanjima u znanosti i struci, a i usporedivi su sa srodnim programima na referentnim visokoškolskim ustanovama u zemljama europskog akademskog prostora“, istaknula je prodekanica Marinčić. Filozofski fakultet na diplomskoj razini nudi 12 jednopredmetnih i 11 dvopredmetnih studijskih programa.

Neke se skupine studiraju isključivo jednopredmetno, neke dvopredmetno, dok se određene mogu studirati i jednopredmetno i dvopredmetno, čineći tako 61 različitu studijsku kombinaciju. Kada se uzme u obzir i 12 jednopredmetnih studijskih programa i njihovi smjerovi, na diplomskoj se razini izvode 74 studijske skupine.