Pomalo je čudno. Zvanično nije posljednji meč, jer je najavio Rafael Nadal da će igrati Davis Cup. Davis Cup je nešto drugo, posebno ako se radi o završnom turniru i iako Španjolci budu pravi mogu do finala, titule. To bi definitivno trebala biti neka druga priča. Iako znamo da smo Rogera Federera ispratili u Londonu, na Rod Laver Cupu. Također jednoj vrsti ekshibicije.

Međutim, ovo u Rijadu je bilo nešto sasvim drugo. Zato i ne čudi što recimo na službenoj stranici ATP Toura nema niti slova o meču Rafaela Nadala. Nadalu koji je jedan od najvećih. Zato je bolje što postoji taj Davis Cup. Tamo će priča biti drugačija.

Nadal je protiv Đokovića odigrao dobar taj drugi set, nakon što je vratio izgubljeni servis odmah na početku. Imao je četiri break lopte, najbliži breaku je bio u šestom gemu. Đoković je propustio meč loptu u desetom gemu kod 5-4. Novak je dobio drugi set u tie breaku.

Nakon što je doživio poraz od Novaka Đokovića u posljednjem duelu ovog velikog rivalstva u karijeri, Nadal je od Turkija Al Sheikha, predstavnika organizacije Riyadh Season, dobio na poklon reket od zlata. Reket od zlata je u prirodnoj veličini. Posljednji put ovakav primjerak viđen je davnih osamdesetih godina prošlog stoljeća na ATP turniru u belgijskom Antwerpenu. Tada se zlatni reket dodjeljivao pobjedniku tog turnira aludirajući na značaj ovog grada koji je bio prijestolnica trgovine zlatom

"Moram da počnem time što ću se zahvaliti svima koji ste ovdje. Bilo je nevjerojatnih nekoliko dana, hvala svima koji su pružili veliki napor organizirajući ovakav turnir. Kao što je Novak rekao, jedna od najemotivnijih publika pred kojima smo igrali", rekao je nakon meča Nadal te se onda obratio Novaku Đokoviću.

"Hvala ti za sve Novače, za sve što si rekao i za sve momente koje smo dijelili na terenu. Na ličnom planu moram priznati da si me držao preko limita preko 15 godina. Bez toga sigurno ne bih bio igrač kakav sam danas. Čestitam ti i na svim titulama i nadam se da ćeš ih još osvajati u budućnosti“.

Sumirao je vlasnik 22 GS titule svoju karijeru i priznao da će mu nedostajati:

"Nedostajat će mi sve. Igrao sam skoro 20 godina na najboljim turnirima na svetu. To je ono o čemu sam maštao kao dijete. Nisam ni sanjao da ću biti ovako uspješan. Ne mogu ni da se zahvalim dovoljno na svoj ljubavi i podršci koju sam dobio, od tima, obitelji, ali i cijelog teniskog svijeta. Osjećam se veoma sretnim što sam bio tenisač“.