Kazališna predstava pod nazivom "Bio sam tamo", prema motivima romana Tunika autora Lloyda C. Douglasa, bit će izvedena u sklopu VIII. Ramskih dana kulture. Režiju i izvedbu potpisuje Pere Eranović, a predstava će se održati 20. listopada s početkom u 19:00 sati u Domu kulture u Prozoru.

Monodrama „Bio sam tamo“ posebno je djelo koje istražuje teme sjećanja, identiteta i ljudske povezanosti. Kroz ovu predstavu, Pera nas vodi na putovanje kroz vlastita iskustva, potičući nas da promišljamo o vlastitim životnim pričama i trenucima koji nas oblikuju.

Pera Eranović je istaknuti kazališni glumac i redatelj, poznat po svojim snažnim i emotivnim izvedbama. Rođen je 1990. u Trogiru. Osnovnu i srednju školu završio je u Splitu. Diplomirao je 2015. godine na Umjetničkoj akademiji u Splitu monodramom »Priče iz Vukovara«, kojom je obišao velik dio Hrvatske i BiH, ali i Kanadu. Stalni je član ansambla HNK-a u Splitu, ali i trajni suradnik kazališta »Ritam igre«. Pjevač je u glazbenom sastavu »Croatica«, za koji sam piše i sklada pjesme, a aktivan je i na području likovne umjetnosti. Oženjen je i otac dvoje djece.

Predstava je nastala po motivima romana "Tunika" Loyda C. Douglasa. Radi se o svjedočanstvu rimskog centuriona Marcela Galija koji po dolasku u Galileju dobiva prvi zadatak: organizirati smaknuće mjesnog revolucionara poznatog po brojnim čudesima, a čiju tuniku osvaja na kocki. Marcel odbija pridodavati ikakva nadnaravna svojstva komadu tkanine, ali uranjajući sve dublje u priču Velikoga petka, shvaća da u sobi nije sam.