Prihodi od neizravnih poreza za osam mjeseci ove godine iznosili su sedam milijardi i 503 milijuna KM i veći su za 572 milijuna KM ili 8,25 posto u odnosu na isto razdoblje 2023. godine kada su iznosili šest milijardi i 931 milijuna KM.

UNO je u razdoblju siječanj-kolovoz ove godine gospodarstu vratio jednu milijardu i 359 milijuna KM.

Neto prikupljeni prihodi koji su otišli u raspodjelu korisnicima u tom razdoblju, a to su država, entiteti i Distrikt Brčko, iznosili su šest milijardi i 144 milijuna KM i veći su za 667 miliona KM u odnosu na prihode koje su sa Jedinstvenog računa korisnici dobili za isto razdoblje 2023. godine.

Uprava za neizravno oporezivanje je objavila da i u kolovozu nastavlja trend iz prethodnog mjeseca. Tako su prikupljeni prihodi od neizravnih poreza u jednom mjesecu, veći od milijardu KM.

U kolovozu ove godine prikupljena je jedna milijarda i osam milijuna KM neozravnih  poreza što je za 29 milijuna KM više u odnosu na kolovoz 2023.

Za financiranje državnih institucija u razdoblju siječanj-kolovoz ove godine raspoređen je iznos od 679 milijuna KM. Ostatak prikupljenih prihoda od neizravnih poreza završio je kod entiteta i Brčko distrikta.

Tako je Federacija BiH sa jedinstvenog računa dobila tri milijarde i 356 milijuna KM, Republika Srpska jednu milijardu i 879 milijuna KM i Brčko distrikt 188 milijuna KM, objavila je Uprava za neizravno oporezivanje BiH.