Sigurni smo da svi kod kuće imate neku plastičnu bocu, a vrlo vjerojatno i više njih. No, jeste li znali da s njima možete učiniti čuda u kućanstvu?

Znate i sami koliku glavobolju može prouzročiti začepljen umivaonik, a i pražnjenje mrežice zna biti dosta zamorno, ponajviše zbog njezine veličine. Stoga, bilo da kuhate pa imate više otpada ili perete posuđe koje je jako zaprljano, postoji način da to olakšate.

Prerežite bocu na pola i nožem izbušite rupe na dnu, a jednu od onih kukica samo zabodite u kut sudopera i na nju objesite bocu. Ostatke povrća ili ostatke posuđa sada možete jednostavno usuti unutra, a zatim jednostavno istresti u kantu za smeće. Time ste si olakšali posao, nećete stavljati namočeno povrće u kantu. Samim time bit će manje curenja, ali i manje neugodnih mirisa.

Vrh boce možete koristiti na dva načina. Prvi je za pranje suđa sa žicom. Kako se ne biste ozlijedili potrebno je provući špagu kroz sredinu žice, a zatim sve to provući kroz otvor gornjeg dijela boce, zategnuti i zavrnuti čep. Samim time pranje će biti puno lakše, prije svega jer imate "ručku", a i manja je mogućnost da se porežete o žicu, prenosi Krstarica.

Treći način je također odličan, pogotovo kada su u pitanju vrećice za zamrzavanje. Povrće i voće koje ostavljate u zamrzivaču vjerojatno držite u vrećicama koje ste zavezali u čvor. Ako pogriješite i zavežete je čvršće, gotovo je sigurno da ćete morati poderati vrećicu. što nije praktično, pogotovo ako vam treba samo dio sadržaja. Umjesto toga, provucite vrh vrećice kroz vrh boce i zatim zavrnite čep. Voće i povrće će biti sačuvano, a lakše ćete dozirati onoliko koliko vam je potrebno. Nakon toga jednostavno vratite poklopac, zavrnite ga i ostavite u zamrzivaču.