Jeste li ikad otužnim pogledom popratili kako se zahodska školjka puni vodom koja ne otječe? Ne sumnjamo - ovaj nemili događaj svima se s vremena na vrijeme ponavlja. I dok ćete ovaj problem u većini slučajeva riješiti pomoću uobičajenih trikova, ponekad ćete ipak biti prisiljeni pozvati stručnjake.

Ali ne hvatajte se mobitela prije nego pokušate još jednu stvar koja bi vas mogla spasiti (neočekivanog) računa za hitnu intervenciju. Ovaj je savjet osvanuo na TikTok kanalu novozelandskih vodoinstalatera iz tvrtke Plumbuilt: jedan od njihovih djelatnika pokazuje kako probati riješiti problem kad guma za odčepljivanje ne djeluje.
 
@plumbuiltnz How to unblock a toilet - the genius plumbing hack from Reagan #plumbing #plumber #plumbinghack #tradies #apprentice ♬ original sound - Plumbuilt


Stvar je vrlo jednostavna, sve što vam treba - uz obveznu gumu za odčepljivanje i gumene rukavice - jest komad klasičnog gumenog crijeva. Kraj crijeva gurnite u toaletnu školjku i pokušajte njime "napipati" nakupinu nečistoća. Kad uspijete, prekrijte ga gumom za odčepljivanje i energično nekoliko puta stisnite, kao što biste radili i bez crijeva.

Naravno, ne zaboravite i drugi kraj crijeva postaviti unutar školjke ili kante - ne želite da vam se sadržaj školjke razlije po kupaonici. Ovaj bi vas trik mogao spasiti, ali ako ni on ne pomogne, onda je vrijeme da ipak zovete u pomoć ljude kojima je to svakodnevni posao.