Praksa izbora članova Predsjedništva BiH nije dobra i kreira lošu atmosferu u kojoj se Hrvati osjećaju diskriminirano, rekao je hrvatski premijer Andrej Plenković gostujući na BHRT.

Plenković, koji boravi u dvodnevnoj posjeti našoj zemlji, još jednom je izrazio nezadovoljstvo službenog Zagreba načinom izbora članova Predsjedništva BiH i istakao da su zato izmjene Izbornog zakona ključne za kvalitetno funkcioniranje institucija.

Poručio je kako sva tri konstitutivna naroda u BiH, Bošnjaci, Srbi i Hrvati, moraju biti u potpunosti ravnopravni.
 


Naveo je kako da je Hrvatska korektna po tim pitanjima i da bi se, kako je naveo, da je netko drugi na njihovom mjestu mnogo više miješao.

"Pa ja ću vam samo reći da je netko drugi na našem mjestu, puno bi se više miješao, to je 100 posto, to je jasno kao dan, to ja stalno tumačim svim mogućim akterima, mi smo tu jako korektni, jako pristojni, poštujemo institucije Bosne i Hercegovine, poštujemo političke stranke, želimo da taj dogovor bude plod dogovora unutar Bosne i Hercegovine, jer u konačnici zašto to nije onda odmah krenulo ovako nakon 95, nego se čekala 2006.", rekao je Plenković.

Rekao je kako nikako da se kroz normalan put i dogovor nađe rješenje za ravnopravnost hrvatskog naroda ali i da su odnosni Hrvatske i BiH odlični.