Nizozemska je u polufinalu Europskog prvenstva. Za razliku od prethodnih utakmica četvrtfinala, duelu u Berlinu je ponudio najviše uzbuđenja. Turska je vodila 1:0, ali je Nizozemska u kratkom intervalu napravila preokret.

Prvo je De Vrij zabio za 1:1 u 70. minuti, da bi šest minuta kasnije Gakpo spretno i sretno uz pomoć Muldura pogodio za 2:1. Protivnik Nizozemske u polufinalu će biti Engleska.

Depay je obilježio otvaranje utakmice svojim pokušajima. Na drugoj strani Özcan je oprobao svoj šut, ali je bio preambiciozan. U 35. minuti, nakon kornera i sjajne asistencije Arde Gülera, Samet Akaydin pogađa. Što je bio rezultat prvog poluvremena.

Početak drugog dijela pripada Memphisu Depayu.Weghorst je glavom šalje loptu u peterac, Depay kasni. Dvije minute kasnije sjajno šutira iz slobodnjaka, Arda Güler, ali je stativa saveznik Nizozemske. Dvadeset minuta prije kraja, Depay asistira za Stefana de Vrija koji pogađa za 1:1.

Šest minuta poslije preokret Nizozemske. Prošao je Dumfries po desnoj strani i poslao savršenu nisku loptu na drugu stativu, tamo je padu Muldur zakačio loptu ispred Gakpoa i to je gol. U finišusu Turci imali nekoliko dobrih prilika.

Kadioglu je probio lijevu stranu i nisko ubacio u sredinu. Verbruggen je nije uspio odbiti, ali udarac Akturkoglua, koji je išao u gol, blokira Van de Ven. Nakon toga Akturkoglu glavom zamalo pored gola. U prvoj minuti nadoknade Kilicsoy ima zicer, lopta neće u gol. Nizozemska je u polufinalu.