Njemački ratni brod koji djeluje u sklopu mirovne misije Ujedinjenih naroda UNFIL oborio je bespilotnu letjelicu blizu obale Libanona, rekao je glasnogovornik njemačkog ministarstva obrane za Reuters. "Korveta je srušila neidentificiranu letjelicu bez posade u vodu u kontroliranom padu", rekao je glasnogovornik, dodajući da posada ni sam njemački brod nisu pretrpjeli štete.

"Korveta Ludwigshafen am Rhein nastavlja obavljati svoje dužnosti", dodao je. Položaji UNIFIL-a našli su se pod vatrom u Libanonu kad je Izrael počeo kopnenu operaciju protiv Hezbolaha 1. listopada. Ozlijeđeno je pet pripadnika mirovnih snaga, rekao je UN.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu pozvao je UN da povuče svoje snage, a optužbe da Izrael namjerno gađa mirovne snage nazvao je "potpuno pogrešnima". Nedavni incidenti izazvali su veliku uzbunu među europskim vladama koje sudjeluju u misiji.

"Pozivamo sve da ne opstruiraju UNIFIL u provedbi svojeg mandata. To je jednoglasno mišljenje njemačke vlade, Europske unije, a konačno i Ujedinjenih naroda", rekao je glasnogovornik njemačkog ministarstva vanjskih poslova u srijedu.