Najhrabriji akvatlonci, oni koji se ne boje visokih ljetnih temperatura, natjecali su se u subotu, 13. srpnja 2024. na prekrasnom Ramskom jezeru u mjestu Podbor u Prozor-Rami. Organizator događaja bio je Triatlon klub Rama, prošlogodišnji pobjednik Triatlon lige BIH. Natjecanje se održalo u sprint akvatlonu, disciplini 500 m plivanja i 2500 m trčanja. Natjecali su se licencirani natjecatelji Triatlon i pentatlon saveza Bosne i Hercegovine koji su svojim rezultatima konkurirali za državne titule te skupljali bodove za Triatlon ligu BIH 2024. godine. Osim njih, na Ramskom su se akvatlonu okušali ostali sportaši, trkači, plivači, ali i rekreativci iz države kao i gosti iz susjedne Hrvatske.

Plivačka dionica u mirnom tirkiznom jezeru bila je početni dio natjecanja. Nakon plivanja, natjecatelji su se za trčanje pripremali u zoni tranzicije smještenoj uz samu obalu. Trkačka dionica odvijala se obalnom zonom kombiniranom stazom asfalt-makadam. Na završetku natjecanja dodijeljene su državne medalje po kategorijama za uzrast poletaraca, kadeta i juniora.
 


U apsolutnoj kategoriji najuspješniji akvatlonci bili su:

Ženska kategorija

1. Anđela Talić (20:07) - TK Rama
2. Nejra Pindžo (26:20) - TK Rama
3. Jasmina Sinanović (26:45) - TK Rama

Muška kategorija

1. Belmin Godinjak (17:24) - TK Tri G
2. Amir Nakić (19:31) - TK 5ELEMENT2031
3. Kemal Šahović (20:44) - TK 5ELEMENT2031

Neki od natjecatelja su se odlučili okušati i u akvatlon mješovitoj štafeti, a najbrži su bili:

1. TK Rama - TNT Talić (Anđela i Marin Talić) s vremenom 19:29
2. TK Rama 2 (Maja Roso Popovac i Stipo Kuraja) s vremenom 22:45
3. Bataljon (Dajana Vidović i Mladen Subić) s vremenom 25:16

Triatlon klub Rama zahvaljuje svim sudionicima natjecanja, a posebno svojim članovima koji su zasjali na ovom, četvrtom po redu izdanju Ramskog akvatlona!

Foto: Tomislav Bošnjak / Rama-Prozor.info

Više fotografija uskoro na Facebook stranici Ramski polumaraton