Oštre reakcije svećenika na društvnim mrežama izazvale su lavinu kritika, rekacija i komentara na scenarij otvaranja ovogodišnjih Olimpijskih igara u Parizu, koji je na vulgaran način izrugao i ismijao Isusovu Posljednju večeru.


Fra Mario Knezović:

OTVARANJE OLIMPIJSKIH IGARA – SOTONSKA IZMETINA

Sinoć je u Parizu pokopan olimpijski duh natjecanja, jednakosti, zajedništva, mira i širenja međuljudskih vrijednosti. Scenarij otvaranja je ogavno pljunuo na ono u što se olimpijski duh stoljećima pozivao.

️Scenarij otvaranja je bilo čista đavolska izmetina. Ako je „vrhnunac“ dosjetljivosti organizatora izrugati Posljednju večeru, Euharistiju i ono od čeka kršćani žive onda je sve jasno.

WOKE kultura, koja je po njima širenje tolerancije i brisanje diskriminacije, sinoć je razotkrivena do kraja. Jasno su rekli, a samo imbicili (idioti) to ne mogu shvatiti, da je WOKE kultura promoviranje sotonizma i uništenje čovjeka u korijenu.
 

ŠTO UČINITI?
Biskupska konferencija u Francuskoj, papinski nuncij u Francuskoj trebaju uputiti oštru notu prigovora organizatorima, Olimpijskome odboru i državi Francuskoj.

Sam papa Franjo (ako uopće može i doći do ovih informacija okružen štitonošama Woke kulture) mora reagirati u obrani Otajstva Euharistije.

SORTAŠI koji se tamo natječu, a kršćani su (katolici, pravoslavni, neki protestanti) neka pri izlasku na borilišta načine znak KRIŽA i neka svetom soli i vodom poškrope svoje sobe u olimpijskome selu i borilišta gdje će se natjecati. (Možda bi neki mogli i razmisliti o napuštanju igara!)

Sinoć je predsjednik hrvatske vlade Plenković, ako se smatra širiteljem ljubavi i vjernikom, a bio je na otvaranju, trebao vidjevši ovo napustiti svečanu pozornicu! S njim su to trebali učiniti i predstavnici drugih država, npr. Vučić koji ljubi Porfirija, gdje žive kršćani! Imate li svijesti ili je i ona sinoć pokopana!?

Bože, zaštito naša očuvaj sve od zloduha koji je viđen na otvaranju Olimpijskih igara u Parizu! U ime trojedinoga Boga neka umukne zloduh pušten sinoć s lanca!

Fra Stjepan Ivan Horvat:
 


Moderno društvo bori se protiv ismijavanja drugih, drugačijih, različitih. Pa tako cijeli svijet skače ako se ismijava nečije opredjeljenje, neka manjina, neki narod… i dobro je da je tako. Ali ismijavanje Isusa i posljednje večere na otvaranju Olimpijskih igara je umjetnost i spektakl te svi oni koji inače vrište, sada šute? Ma dobro, taj Isus je svejedno Pobjednik, te će prije ili kasnije svi to shvatiti. Za kraj ću se poslužiti njegovim riječima: “Oče oprosti im jer ne znaju što čine…”.

E moj narode…

Čitam malo po portalima, ustali se vjernici zbog par minuta nečega što im ne odgovara. Konkretno misleći na ruganje s Posljednjom večerom na otvaranju Olimpijskih igara. Ok, ajmo reći da jesmo. No, zamišljam kako bi bilo da je lokalni biskup došao na otvorenje izmolio Oče naš i blagoslovio sve prisutne, vjerujem da bi i tada ovi koji sada govore da je to samo “par minuta koje ne pašu vjernicima” također poštivali tih par minuta lokalnog biskupa i stali u našu obranu jer sve treba poštivati. Možeš misliti…

Uglavnom, Krist je Kralj!