Sveti Otac započeo je drugi dio 45. apostolskog putovanja u sklopu kojega će od 6. do 9. rujna boraviti u Port Moresbyju i Vanimu u Papui Novoj Gvineji.

Papu je u međunarodnoj luci Jacksons 6. rujna navečer, po lokalnom vremenu, dočekao zamjenik premijera i dvoje djece u tradicionalnoj nošnji.

S obzirom da je u Port Moresby, glavni grad Papue Nove Gvineje, stigao u večernjim satima po lokalnome vremenu, njegove aktivnosti počinju tek sutra, prenosi Nedjelja.ba.

Tijekom boravka u glavnome gradu, Papa će biti u apostolskoj nuncijaturi, smještenoj na brežuljku gdje je nastalo prvo autohtono selo.

Za 7. rujna predviđen je kurtoazni posjet guverneru, kao i susret s predstavnicima vlasti, civilnog društva i diplomatskoga zbora u glavnom konferencijskom centru u gradu.

U poslijepodnevnim satima po lokalnom vremenu pohodit će Caritasovu strukovnu srednju školu gdje će se susresti s djecom i odraslima s invaliditetom, kao i s osobama koje primaju pomoć od Street Ministry koja skrbi o djeci s ulice, prenosi Vatican News.

Također će se obratiti biskupima i predstavnicima Crkve u Papui Novoj Gvineji i na Salomonskim Otocima.

Osim u Port Moresbyju, Papa će za vrijeme boravka u zemlji također posjetiti i grad Vanimo.

Inače, papa Franjo je drugi Petrov nasljednik koji posjećuje Papuu Novu Gvineju nakon što je to Ivan Pavao II. učinio 1984.