Pripadnici kurdskih oružanih snaga Peshmergi danas su sakupljali tijela pripadnika terorističke organizacije ISIL koji su ubijeni tijekom sinoćnjih sukoba u mjestu Mahmur u sjevernoj iračkoj regiji Mosul, javlja Anadolu Agency (AA).

Reporter AA snimio je akciju sakupljanja 63 tijela ubijenih pripadnika ISIL-a u selu Sultan Abdullah, a prizori na snimcima govore o žestini sukoba koji se vode na sjeveru Iraka.

Riječ je o selu koje su do sinoć kontrolirale snage ISIL-a, ali su Peshmerge osujetile njihov napad prema centru Mahmura i natjerali ih na povlačenje iz tog sela koje ima strateški značaj, jer se nalazi na udaljenosti od 45 kilometara od Erbila.

Peshmergama su u sinoćnjem odgovoru na napad ISIL-a pomogle i koalicijske zračne snage predvođene SAD-om, koje su izvele žestoke zračne udare na položaje ISIL-a.

Pripadnici Peshmergi su sakupili 63 tijela pripadnika ISIL-a, koji su na sebi imali vojnu uniformu i tijela će uskoro biti pokopana.

Jedan od lokalnih zapovjednika Peshmergi Ziryan Wasemi tvrdi kako su ranije znali da će ISIL sa 150 militanata napasti njihove položaje i da su spremni krenuli u kontranapad i natjerali ISIL na povlačenje iz sela.

Mjesto Mahmur se nalazi između Mosula kojeg kontrolira ISIL i Erbila koji je u rukama Peshmergi. Kako bi spriječili napredovanje ISIL-a prema istoku zemlje, Peshmerge su rasporedile brojne jedinice na tom frontu i zadaju teške udarce teroristima.

prvi.tv