Dragi prijatelji Rame,

Šest Ramskih polumaratona je iza nas. Lijepo vrijeme nas je pratilo sve ove godine. Osim prošlogodišnje kada je kiša padala skoro cijeli dan. Ponosni smo, što uspijevamo, već šestu godinu za redom napraviti ovakvu sportsku manifestaciju u općini Prozor – Rama.  Posebno smo sretni što smo prije dvije godine krenuli i korak dalje s Ramskim akvatlonom. Stoga smo ove godine imali prvenstvo BIH za mlađe kategorije u akvatlonu.

Imamo potrebu i moralnu odgovornost prema Vama i svim sudionicima 6. Ramskog polumaratona 2023. obratiti se s jednim pismom. Ideja koja se pojavila prije šest godina još živi, danas je stvarnost i jedan od većih sportskih događaj u općini Prozor - Rama. Organiziranje polumaratonske utrke u Prozor – Rami, činilo se kao nemoguća misija. Moramo priznati, ove godine je bilo najlakše, imali smo veliku podršku svih vas, posebno ekipe okupljene oko udruge "Rama u srcu" koja ustrajno i marljivo radi.
 
Ove godine, posebno HVALA, ide svim našim volonterima i prijateljima bez kojih bi sve ovo bilo kao prolivena tinta po jednom lijepo napisanom tekstu. Njihov rad i trud pomogao je da sve izgleda skladno i lijepo.

Najveće hvala ide gospodinu Šimunu Babiću koji je uložio toliko truda kako bi pomogao 6.Ramski polumaraton koji je i sam prvi put istrčao.

Hvala gradonačelnicima i načelnicima koji su podržali manifestaciju: Prozor-Rama- Jozo Ivančević, Ljubuškoga- Vedranu Markotiću i Posušja- Anti Begiću.

Nadamo se kako će iduće godine naša općina Prozor – Rama u potpunosti, prepoznati ovaj projekt kao jedan od važnijih sportskih i turističkih događaja u općini. Također, po sedmi put se nadamo kako će ovaj događaj biti uvršten u Program obilježavanja Dana općine Prozor – Rama i da će biti predviđena sredstva za ovu utrku, kako bi mogli biti na još većoj razini.

Hvala prijatelju Ramskog polumaratona Luki Krstanoviću vijećniku Općinskog vijeća Tomislavgrad koji šestu godinu za redom otvara Ramski polumaraton.

Hvala Franjevačkom samostanu Rama – Šćit, koji je odmah prihvatio našu ideju, na čelu s gvardijanom fra Andrijom Jozićem.

Hvala BK Rama Zagreb na podršci, na čelu s Dariom Juričevićem.

Hvala Javnom prijevozu Prozor - Rama, na čelu s Muamerom Kukićem, koji je prevezao sve trkače i volontere.

Hvala Bruni Šitumu, koji je vozio ispred trkača elektronski sat.

Veliko hvala glavnim sponzorima ove manifestacije: ING-GRAD iz Zagreba, vlasniku Branislavu Brizaru, Skupštini HNŽ, sa potpredsjednikom Tomislavom Martinovićem i GP Bošnjak promet, vlasniku Šimunu Bošnjaku.

Hvala i drugim dragim sponzorima i prijateljima utrke, bez vas 6. Ramski polumaraton 2023. ne bi uspio : Franjevački samostan Rama-Šćit, gosp.Zdravko Beljo, Motel Rama, Drums 3B doo Jajce, AMB Gradnja doo iz Zagreba, MM-TT doo Mostar, gosp. Željko Jurić, Babić Commerce doo, Građevinski obrt Dulina, RAMA GLAS iz Sarajeva, gosp. Ante Babić, Stolnoteniski klub Prozor-Rama, Judik Neum, Biopharm LJEKARNE, Kuća za odmor Bilić, gosp. Ivo Cigić, HDZ BIH Rama, Cvjetnjak Bakopa iz Mostara, MONTAŽNE KUĆE Gradinvet doo Mostar, Veslački centar „Rama“, Energo doo Prozor,  Leda iz Širokog Brijega, Sanac doo iz Zagreba, gosp. Franjo Baketarić, gosp. Marinko Beljo, gosp. Željko Brković, Benzinska Tadić-CO doo, Restoran Ramsko Jezero, Glovia doo iz Zagreba, Apartmani Baketarić, gđa. Kata Vukoja, Petričević doo, Beton doo, obitelj Burečić, MNK Uzdol, Infinia Beauty Centar iz Mostara, gosp. Božo Rumbočić, gosp. Ivica Šimunović (Gračac) i Agencija za lokalni razvoj Prozor-Rama .

Mogli bismo smo cijeli dan nabrajati i bojimo se da bismo zaboravili spomenuti veći broj ljudi koji su pomogli u realizaciji ovoga projekta.

Sama utrka prošla je odlično, 128 trkača i  12 akvatlonaca iz sedam država u polumaratonskoj i utrci na pet kilometara, kao i 57 djece. Dobili smo stotine pohvala i poruka kako se iduće godine svi vraćaju u Ramu. Svi su pohvalili atmosferu od Rumboka do Šćita. Mi Vam se u ime svih trkača zahvaljujem na svakom Vašem aplauzu i lijepoj riječi uz cestu i pored ceste, to puno znači.

Hvala Vam na razumijevanju za zatvaranje ceste u vremenskom periodu od 17:00h do 19:30h.

Tu posebno hvala ide PP Prozor – Rama na čelu s Dragom Rumbočićem, koji je s ekipom policajaca osigurao sigurnost natjecatelja.

Hvala ekipi DZ Rama na čelu sa dr.Borisom Faletarom koja je bila spremna u svakom trenutku pomoći našim trkačima.

Hvala medijma koji su popratili ovaj događaj Rama-Prozor.Info, Rportalu i Radio Rami.

Posebno hvala ekipi Damiru Mišuri, Tomislavu Bošnjaku ispred portala Rama-Prozor.Info, kao i Armanu Rizviću. Znamo, bez njih događaj kao i da nije bio.

Pohvala Ramljacima i Ramljankama, koji su trčali polumaraton i pet kilometara.

Vidimo se dogodine, ako Bog da, na 7. Ramskom polumaratonu 2024. i 4. Ramskom akvatlonu 2024.

P.S. Ako smo nešto zaboravili, nemojte nam zamjeriti. Na nama je da iduće godine budemo još bolji.

SRU Rama u srcu