Dragi prijatelji Rame,

Sedmi Ramski polumaratona je iza nas. Lijepo vrijeme i još ljepša utrka. Po nama iznad očekivanja. Ponosni smo što uspijevamo očuvati tradiciju već sedmu godinu za redom. Ponosni smo što ovakva sportska manifestacija u općini Prozor – Rama postaje sve veća i bolja, a posebno što smo od prije četeri godine krenuli i korak dalje s Ramskim triatlonom, koji je prvenstvo BIH za mađe kategorije. Ponosni smo što smo sa TK Rama prvaci BIH u akvatlonu. Imamo potrebu i moralnu odgovornost prema Vama i svim sudionicima 7. Ramskog polumaratona 2024. obratiti se s jednim pismom. Ideja koja se pojavila prije sedam godine iz godine u godinu živi, raste, danas je stvarnost i jedan od većih sportski događaj u općini Prozor - Rama. Moramo priznati ove godine je bilo najlakše, imali smo veliku podršku svih vas, posebno ekipe okupljene oko udruge "Rama u srcu" koja ustrajno i marljivo radi.
 
Ove godine posebno HVALA ide svim našim volonterima i prijateljima bez kojih bi sve ovo bilo kao prolivena tinta po jednom lijepo napisanom tekstu. Njihov rad i trud pomogao je da sve izgleda skladno i lijepo.

Najveće hvala ide drugu godinu za redom gospodinu Šimunu Babiću koji je uložio toliko truda da bi pomogao 7. Ramski polumaraton.

Hvala gradonačelnicima i načelnicima koji su podržali manifestaciju: Prozor-Rama- Jozo Ivančević, Jablanice-Damiru Šabanoviću, Tomislavgrada – Ivanu Buntiću i Posušja- Anti Begiću, Ljubuški -  Vedran Markotić.

Hvala prijatelju Ramskog polumaratona Luki Krstanoviću vijećniku Općinskog vijeća Tomislavgrad koji sedmu godinu za redom otvara Ramski polumaraton.

Hvala Franjevačkom samostanu Rama – Šćit, koji je odmah prihvatio našu ideju, na čelu s gvardijanom fra Andrijom Jozićem.

Hvala BK Rama Zagreb na podršci, na čelu s Dariom Juričevićem.

Hvala Javnom prijevozu Prozor - Rama, na čelu s Muamerom Kukićem, koji je prevezao sve trkače i volontere.

Hvala Bruni Šitumu, koji je vozio ispred trkača elektronski sat.

Veliko hvala glavnim sponzorima ove manifestacije: Ambasadi Velike Britanije u BIH, gospodinu Ivanu Nikoliću, gospodinu Tomislavom Martinovićem i GP Bošnjak promet gospodin Šimunu Bošnjaku.

Hvala i drugim dragim sponzorima i prijateljima utrke bez Vas 7. Ramski polumaraton 2024. ne bi uspio : Franjevački samostan Rama-Šćit, gosp. Nihad ef.Ahmetović, Turistička zajednica HNŽ, gosp.Zdravko Beljo, AMB Gradnja doo iz Zagreba, gosp. Željko Jurić, Babić Commerce doo, Građevinski obrt Dulina, Građenje Burečić d.o.o., caffe&pizzeria Mammals, Odvjeničko društvo BABIĆ & ČIBARIĆ iz Zagreba, gosp. Ivo Čuljak, Stolnoteniski klub Prozor-Rama, Judik Neum, JP Parkovi iz Ljubuškog, Jopa sport iz Tomislavgrada, gosp. Ivo Cigić, HDZ BIH Rama, Cvjetnjak Bakopa iz Mostara, Energo doo Prozor,  Sanac doo iz Zagreba, gosp. Franjo Baketarić, gosp. Stipo Kuraja, gosp. Marinko Beljo, gosp. Željko Brković, Benzinska Tadić-CO doo, Vinarija Papak, Restoran Ramsko Jezero, Glovia doo iz Zagreba, gđa. Kata Vukoja, Petričević doo, Beton doo, caffe pizeria Mondeo, cafe Set bar, Športsko rekreativni savez Općine Prozor-Rama, Autoprevoznički obrt Pavić iz Bjelovara, PAB band, obitelj Burečić, MNK Uzdol, gosp. Ivan Fofić, Infinia Beauty Centar iz Mostara, gosp. Božo Rumbočić, gosp. Dragan Sičaja, gosp. Franjo Bošnjak, gosp. Željko Brković gosp. Gosp. Miroslav Zečević, diskoteka No Limit, ALF Martket doo i Agencija za lokalni razvoj Prozor-Rama .

Mogli bismo smo cijeli dan nabrajati i bojimo se da bismo zaboravili spomenuti veći broj ljudi koji su pomogli u realizaciji ovoga projekta.

Sama utrka prošla je odlično, 129 trkača iz sedam država u polumaratonskoj i oko 80 djece na dječoj utrci. Dobili smo stotine pohvala i poruka kako se iduće godine svi vraćaju u Ramu. Svi su pohvalili atmosferu od Rumboka do Šćita. Mi Vam se u ime svih trkača zahvaljujem na svakom Vašem aplauzu i lijepoj riječi uz cestu i pored ceste, to puno znači.

Ponosni smo što je ove godine pao rekord staze koji je oborio kenijski trkač.

Hvala Vam na razumijevanju za zatvaranje ceste u vremenskom periodu od 17:00h do 19:30h.

Tu posebno hvala ide PP Prozor – Rama na čelu s Dragom Rumbočićem, koji je s ekipom policajaca osigurao sigurnost natjecatelja.

Hvala ekipi DZ Rama na čelu sa dr.Borisom Faletarom koja je bila spremna u svakom trenutku pomoći našim trkačima.

Hvala medijma koji su popratili ovaj događaj Rama-Prozor.Info, Rportalu i Radio Rami.

A posebno hvala ekipi Tomislavu Bošnjaku ispred portala Rama-Prozor.Info i Anti Belji ispred portala Rportal. Znamo, bez njih događaj kao i da nije bio.

Pohvala Ramljacima i Ramljankama, koji su trčali polumaraton i pet kilometara.

Vidimo se dogodine, ako Bog da, na 8. Ramskom polumaratonu 2025. i 5. Ramskom akvatlonu 2025.

P.S. Ako smo nešto zaboravili, nemojte nam zamjeriti.

SRU Rama u srcu