Rajčice su mnogima omiljena ljetna hrana jer su lagane, osvježavajuće i ukusne. Najbolje su, naravno, one domaće. Ako ste vrtlar početnik ili već iskusni vrtlar, sigurni smo da u svom vrtu imate i vlastite rajčice. Danas vam otkrivamo jednostavan trik za još ukusnije i veće plodove. Rajčice rastu okomito, ali stvarno dobar trik je uzgajati ih vodoravno. Zašto?

Pa, ovo pomaže biljci da razvije mnogo jači i širi korijenski sustav. Važno je da lišće na vrhu biljke ostane iznad tla. Biljka će rasti okomito, ali će razviti jače korijenje, prenosi Krstarica.

Posipajte sodu bikarbonu po zemlji. Soda bikarbona je neka vrsta tajnog oružja za osiguravanje dobrog rasta rajčica! Kada biljka naraste oko 2,5 cm, oko biljke treba posuti 4 žličice, ali paziti da ne dodiruje biljku. Postupak možete ponoviti neko vrijeme prije same berbe. Soda bikarbona će se pobrinuti da se kiselost tla smanji i rajčice će biti ukusnije.

Za kraj još jedna važna informacija - nismo mi ljudi jedini koji znamo da je rajčica zaista ukusna. Čak i ptice u našim vrtovima to vrlo dobro znaju. Da ih spriječite da jedu rajčice, ostavite posudu s vodom pored same biljke. Tako će ptice moći utažiti žeđ, a da pritom ne posežu za zrelim plodovima, a vama će ostati više, prenosi Alo.