Rajčice iz domaćeg vrta definitivno nadmašuju okusom sve tržišne kolege. Uostalom, tjedni truda, organska gnojiva i naša njega biljaka daju im taj neprocjenjiv okus.

No, znate li kako poboljšati okus rajčice iz vašeg vrta? Postoji jednostavan način za to, a slatkoća i intenzitet okusa koji se kriju iza toga itekako su vrijedni truda.

Kako poboljšati okus rajčice?

Mnogi čimbenici utječu na okus rajčice. To uključuje sortu, vrijeme sadnje, plodnost tla, učestalost zalijevanja ili čimbenike okoliša.

No, pretpostavimo da smo slijedili udžbenički postupak njege rajčice i nismo zaboravili na redovito zalijevanje, hlađenje i gnojidbu. Postoji li još nešto što možemo učiniti da poboljšamo okus rajčica?

Ispostavilo se da da, možemo. Dovoljno je upotrijebiti vrlo jeftino domaće gnojivo, koje će ne samo poboljšati okus rajčica, već će ih učiniti i otpornijima na bolesti i štetnike.

Ovo su glavni uzroci lošeg okusa rajčice

Iako su pogreške u uzgoju rajčice u potpunosti naša krivnja, nemamo kontrolu nad time kada i koja bolest napada naše rajčice.

Međutim, ako želite znati kako poboljšati okus svojih rajčica, učinite sve što možete kako biste odvratili insekte od svojih rajčica i zaštitili ih od bolesti. Nažalost, kukci i infekcije uzrokuju lošiji okus plodova.

Koristite ovo gnojivo i zaboravite na ovaj problem

Želite li poboljšati okus svojih rajčica, jednostavno ih prihranite domaćim gnojivom. Napravite ga posipanjem svakog grma s 4 žlice sode bikarbone jednom mjesečno ili ovu metodu zamijenite tekućim gnojivom koje se sastoji od 1 žličice Epsom soli i 1 litre vode.

Koristite li odabranu mješavinu jednom mjesečno, možete biti sigurni da će vaše rajčice biti slađe nego ikad, a osim toga, upotrebom sode bikarbone u vrtu možete povećati otpornost rajčica na bolesti. Toplo preporučam isprobati ovu metodu u praksi. Učinke ćete osjetiti od prvog zalogaja.