U Rami je jučer boravio predsjedatelj Doma naroda parlamenta FBiH, g. Tomislav Martinović i ministrica Federalnog ministarstva kulture i sporta Sanja Vlaisavljević. Bila je ovo prilika za susret s predsjednikom ramskog HDZ-a BiH g. Slavkom Bilićem te načelnikom policije g. Rumbočićem i g. Šarčevićem.

Predsjedatelj Martinović i ministrica Vlaisavljevć osobno su se uvjerili u  tijek radova na zgradi Policijske postaje Rama za koju je Vlada HNŽ-a izdvojila sva sredstva, točnije 3 milijuna maraka.

Ovo je prva faza izgradnje, a potom slijedi raspisivanje natječaja za drugu fazu izgradnje od 1,5 milijuna maraka čime se planira unutarnje uređenje.

Izraženo je zadovoljstvo radovima te pružena daljnja podršku dovršetku i potpunom uređenju zgrade.

Predsjedatelj Doma naroda g. Martinović  i ministrica Vlaisavljević iskoristili su ovaj dolazak i za posjet Franjevačkom samostanu na Šćitu.  Razgovaralo se o mogućnostima podrške i pomoći kako samostanu tako i Rami.

Ministrica Vlaisavljević izrazila je podršku budućnim projektima na području naše općine.

Svakako je za pohvalu trud i napor gvardijana oko projekta izgradnje galerije Franjevačkog samostana za koji je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU-a iz RH, na čelu s ministrom Šimom Erlićem odobrilo 210 000 eura.

Neshvatljiva je činjenica da „nekima“ smetaju ovakvi projekti.

Svi bismo trebali biti sretni i zahvalni što je Vlada RH prepoznala i podržala ovaj projekt pokazujući spremnost na daljnja ulaganja i potporu projektima koji su od velikog interesa za Hrvate Rame.

 Nažalost, postoji ona strana čovjeka koja ne dopušta da Dobrota pobijedi pa pojedinci na sve načine pokušavaju oblatiti svaki iskorak za bolje sutra ovog kraja preko raznih natpisa u novinama.

Uvjereni smo da bi više ovakvih projekata dobilo potporu Hrvatske vlade i EU-fondova da su pojedinci vladajuće garniture naše općine otvoreniji za suradnju.

Podrška Vlade RH projektu Franjevačkog samostana samo je dokaz da su načelnikove tužbe protiv gvardijana neosnovane i netočne.

OO HDZ BiH Rama