ChatGPT predstavio je najnoviju verziju, i puno moćniju od dosadašnje, kako se čini iz ovoga što je objavljeno.

"U skladu s našom misijom, usredotočeni smo na unaprjeđenje tehnologije umjetne inteligencije (AI) i postizanje da je svima dostupna i korisna. Danas predstavljamo naš najnoviji model GPT-4o i besplatno ćemo uvesti više inteligencije i naprednih alata za ChatGPT", poručuju i dodaju:

"GPT-4o je naš najnoviji model koji pruža inteligenciju GPT-4 razine, ali je puno brži i poboljšava svoje mogućnosti vezane uz tekst, glas i viziju."

Što može novi chat?

Na primjer, sada možete slikati jelovnik na drugom jeziku i reći GPT-4o da ga prevede, nauči više o povijesti i značaju hrane i dobiti preporuke. U budućnosti će poboljšanja omogućiti prirodniji glasovni razgovor u realnom vremenu i mogućnost razgovora s ChatGPT-om putem videa u realnom vremenu. Na primjer, možete pokazati ChatGPT-u neki sport uživo i zamoliti ga da vam objasni pravila.

"Planiramo lansirati novi glasovni način rada s novim mogućnostima u alfa fazi u nadolazećim tjednima, s pristupom za korisnike Plusa kako budemo širili uslugu.

Kako bi napredna umjetna inteligencija bila pristupačnija i korisnija širom svijeta, jezične mogućnosti GPT-4o poboljšane su u kvaliteti i brzini. ChatGPT također sada podržava više od 50 jezika kroz registraciju i prijavu, korisničke postavke i šire", opisuju.

GPT-4o mogu će moći koristiti svi korisnici, čak i oni koji nemaju nikakvu pretplatu, a oni će ga moći ograničeno koristiti.

"Plus korisnici imat će ograničenje poruka koje je do pet puta veće nego kod besplatnih korisnika, a Team i Enterprise korisnici  još veće", dodaju.
 


Kada koriste GPT-4o, korisnici ChatGPT Free sada će imati pristup značajkama kao što su:

GPT-4 razinu inteligencije;
odgovori i od modela i s weba;
analiza podataka i izrada grafikone;
razgovor o fotografijama koje snimite;
upload datoteka za pomoć pri sintezi, pisanju ili analizi;
korištenje GPT i GPT Store;
korisnije iskustvo uz Memory.
Postojat će ograničenje broja poruka koje besplatni korisnici mogu poslati s GPT-4o, ovisno o upotrebi i potražnji. Kada se dosegne ograničenje, ChatGPT će se automatski prebaciti na GPT-3.5 kako bi korisnici mogli nastaviti svoje razgovore.

Jednostavniji rad u novoj aplikaciji za stolna računala

I za besplatne korisnike i za pretplatnike pokreće se nova aplikaciju ChatGPT za stolna računala za MacOS koja je dizajnirana da se neprimjetno integrira u sve što radite na svom računalu. Uz pomoć jednostavnog prečaca na tipkovnici možete odmah postaviti pitanje ChatGPT-u. Također možete stvarati i razgovarati o snimkama zaslona izravno u aplikaciji.

Također, sada možete voditi glasovne razgovore s ChatGPT-om izravno s računala, počevši s glasovnim načinom rada koji je bio dostupan u ChatGPT-u već pri pokretanju, te s novim audio i video mogućnostima GPT-4o koje dolaze u budućnosti. Bilo da želite smisliti novu ideju za svoju tvrtku, pripremiti se za intervju ili imate temu o kojoj biste željeli razgovarati, dodirnite ikonu slušalica u donjem desnom kutu desktop aplikacije kako biste započeli glasovni razgovor.