HDZ-ova predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović u intervju za Dnevnik Nove TV odgovarajući na pitanje o zamrznutom radnom statusu u NATO-u rekla je kako je pogriješila.

''Priznajem, pogriješila sam jer to nisam iskomunicirala kako je do trebalo do kraja'', rekla je Grabar Kitarović.

''Nisam mislila da će to toliko zanimati hrvatsku javnost s obzirom da je riječ o tehničkom pitanju'', smatra HDZ-ova predsjednička kandidatkinja koja je nadodala da se radi o "tehničkom pitanju".

Grabar Kitarović je na opasku voditelja da je to političko pitanje rekla da je "pogriješila u komunikaciji s javnošću".

''Priznajem tu pogrešku i žao mi je zbog toga. Želim biti predsjednica koja će u svakom trenutku priznati kada je pogriješila i ako treba, ispričati se'',  kazala je Grabar Kitarović.

Grabar Kitarović vjeruje da će njeni biratelji na to pitanje reagirati "onako kako jest, to je tehničko pitanje" i zaključila da je to za nju "zatvoreno".

Na pitanje zašto odmah nije rekla da je zamrznula mjesto u NATO-u, Grabar Kitarović je odgovorila da "nije bilo prilike jer je nitko nije pitao". To "nije bila nikakva afera", rekla je HDZ-ova predsjednička kandidatkinja.

''Riječ je o tehničkom pitanju. Ja apsolutno nisam u bilo kakvom sukobu interesa'' rekla je Grabar Kitarović.

Svjetonazorski je "moderna konzervativka", rekla je Kolinda Grabar Kitarović i nadodala da je vrlo uključiva te u "ovoj kampanji" te da ne dijeli ljude "ni na ljevicu ni na desnicu". Odbacila je spekulacije da ju je netko iz HDZ-a tražio da se okrene prema desnici.

''Borit ću se za gospodarski rast, borit ću se protiv siromaštva. Spada li to u neku ideologiju'', zapitala je Grabar Kitarović. Tito je za nju "komunistički diktator, kao što je i za ostatak Europe".

Na upit koji bi njen prvi predsjednički potez bio rekla je da bi "nazvala premijera Milanovića i sazvala sjednicu Vlade".
''Drugi će biti raditi na inicijativi za proglašenje punog gospodarskog pojasa umjesto ZERP-a u Jadranu. Treći potez bit će rehabilitacija umirovljenih generala iz 2000. godine'', rekla je Grabar Kitarović i nadodala da je ono što su oni radili "bila obrana časti i dostojanstva, a učinili su pogrešan korak jer nisu trebali pisati pismo".

"Problem je što Josipović do sada nije koristio ovlasti", kazala je Grabar Kitarović koja je navela i da je protiv monetizacije autocesta te da treba nastaviti projekt istraživanja nafte i plina u Jadranu. Grabar Kitarović je na pitanje s kime će ići u drugi krug predsjedničkih izbora odgovarila da "drugog kruga možda neće ni biti".

dnevno.hr