Potrebno je započeti dobrim rezultatom, rekao je 36-godišnji Rakitić u intervjuu za španjolske novine El Pais objavljenom u petak.

"Dobar rezultat je ponekad i neriješeno. Važno je ne izgubiti", dodao je.

Rakitić, aktualni vezni igrač saudijskog Al-Shababa, koji je u rujnu 2020. prestao igrati za Hrvatsku, rekao je da su mnogi igrači u aktualnoj reprezentaciji u jako dobroj formi i puni optimizma.

Dva moguća kasnija finalista

"Dobro je početi prvenstvo ovako jakom utakmicom, da vidiš gdje si i kakav si. Uvjeren sam da ćemo gledati odličnu utakmicu, dva moguća kasnija finalista", rekao je bivši dokapetan Hrvatske.

Rakitić smatra da konačni uspjeh Hrvatske na ovom prvenstvu ne bi bio iznenađenje.

"Hrvatska se već ustalila među momčadima iz vrha", istaknuo je.

Rodri: Hrvati nikad ne gube nadu

Utakmicu je najavio i Rodri, jedan od najboljih veznjaka današnjice.

"Hrvati su jako konkurentni, nikada ne gube nadu, opasna su ekipa", kazao je Rodri uoči današnjeg ogleda protiv Hrvatske na otvaranju EURO-a u Njemačkoj.

"Mi gledamo Hrvatsku kao momčad, a ne pojedinačne igrače. Imena se pojavljuju u razgovorima, kao što je Luka Modrić. Ali ne igrate protiv jednog igrača, nego protiv cijele momčadi. Hrvatska je kontinuirano u vrhu, opasna je ekipa. Bit će intenzivno, moramo osvojiti loptu, nadam se da ćemo kontrolirati utakmicu", rekao je veznjak Manchester Cityja.

"Poznajemo se jako dobro, igrali smo jedni protiv drugih. Sve se utakmice vrte oko sredine terene, Hrvati su jako konkurentni, nikada ne gube nadu. Sjajno je kako se nose s različitim fazama utakmice, imaju iskusne igrače", dodao je.

Svjesni kvalitete Joška Gvardiola

Rodri nije mogao izbjeći pitanje o svom klupskom suigraču Jošku Gvardiolu.

"Razgovarao sam s igračem koji će igrati na njegovoj strani. Imao je sjajnu sezonu, dobro se prilagodio. Vidjet ćemo na kojoj će poziciji igrati, ali svjesni smo njegove kvalitete. Igrači su upozoreni na njega", kazao je Rodrigo Hernández Cascante, poznatiji kao Rodri.

Naglasio je kako jedva čeka početak turnira, a cilj im je četvrta europska kruna. Naime, Njemačka i Španjolska su rekorderi EP-a s po tri naslova prvaka Europe.

"Mi smo momčad koja se natjecala protiv najvećih, pobijedili smo Brazil, Italiju, Hrvatsku. Imam osjećaj da nitko ne žele igrati protiv nas jer nas je teško pobijediti", izjavio je Rodri, prenosi HRT.

Dalić se oslanja na postavu iz Portugala

Očekivani početni sastav Hrvatske: Livaković – Stanišić, Šutalo, Pongračić, Gvardiol – Modrić, Brozović, Kovačić – Majer, Kramarić. Budimir.

Postava La Roje ovako bi trebala izgledati: Simon - Carvajal, Le Normand, Nacho, Grimaldo - Rodri, Ruiz, Pedri - Yamal, Morata, Williams.

Igra se od 18 sati na Olimpijskom stadionu u Berlinu, sudit će Englez Michael Oliver.

I ostali članovi sudačke postave bit će Englezi, Stuart Burt i Dan Cook će biti linijski suci, Anthony Taylor četvrti sudac, a u VAR-u će biti Stuart Attwell.