Real Madrid je prvak Europe. Real koji do pedesete minute utakmice nije uputio niti jedan udarac u gol.

Modrić, Carvajal, Nacho i Kroos su po šesti put osvojili najveći europski trofej i kada se sve pogleda mogli bismo reći zasluženo. Imala jeste Borussia svoje prilike u prvom dijelu, ali ih nije iskoristila. Takav luksuz sebi jednostavno ne možete dozvoliti u ovakvoj utakmici.

Borussia propustila svoje prilike

Krenulo je od 14. minute kada je Füllkrug pobjegao madridskoj obrani i uposlio natrčalog Brandta, ali ovaj nije zahvatio loptu. U 21. minuti ide duga lopta, odlična Hummelsa, ali je Adeyemi otišao previše u stranu, dovoljno da od svega toga ne bude ništa.

Najbolju priliku u prvom dijelu ima Füllkrug, njegova lopta ide u stativu, Real je nekako preživio teških desetak minuta. Brandt je uposlio Adeyemia koji puca lijevom nogom, golman Reala je još jednom spreman, prošlo je pola sata utakmice.

Nisu treneri ništa promijenili na poluvremenu, ali se jeste situacija na terenu. Polako i postepeno u korist Reala. Kroos iz slobodnog udaraca, za prvu pravu prijetnju Reala, Kobel sjajnom paradom sprječava njegov pokušaj, peta je minuta nastavka.

Kada je Füllkrug šutirao sjajno glavom, a Courtois sjajno intervenirao, malo tko je mogao očekivati da će to biti posljednja prilika Borussije na ovoj utakmici. Kad Real nije mogao kroz igru, onda ide iz prekida. Vrlo jednostavno. Kroos je izveo korner, Carvajal zabija glavom. Na semaforu je 74. minuta.

Tri poslije, meč loptu ima Bellingham, igra Borussije se polako počinje raspadati. Kroos ponovno tuče iz slobodnog udarca, Kobel paradom ponovno brani. Konačni slom Borussije na Wembleyu je stigao u 83. minuti. Ian Maatsen je poklonio loptu koja dolazi do Bellinghama, ovaj nastavlja za Viniciusa i tu je kraj priče.

Pet minuta prije kraja teren je napustio Kroos, ušao je Modrić. Borussija zabija, gol je poništen, Füllkrug je napokon pogodio, ali iz offsidea. Nakon pet minuta nadoknade, krenulo je slavlje navijača Real Madrida koji je osvojio 15. titulu prvaka Europe.

Luka Modrić je odradio svojih deset minuta i tako je postao i najtrofejniji igrač u povijesti Reala! Ovo mu je 26 trofej. prestigao je bivše kraljevske adute Marcela i Karima Benzemu za jedan pehar. S hrvatskim kapetanom na apsolutnom vrhu izjednačen je Nacho Fernandez.

Osim toga, Modrić je postao i najstariji igrač ikada koji je zabilježio nastup za Real u finalu Lige prvaka. Rekord proizlazi iz same činjenice da je Modrić najstariji Realov igrač u Ligi prvaka uopće. Oborio ga je još u polufinalu protiv Bayerna, nastupivši s 38 godina i 234 dana na leđima "nadživio" je Ferenca Puskása.

Završno, Modrić je i igrač s najviše nastupa u finalima Lige prvaka otkad se igra u ovom formatu. Šesti put zaigrao je u najjačoj klupskoj utakmici, što je pošlo za nogom samo Paolu Maldiniju i Cristianu Ronaldu.