Najveća plaća u Republici Srpskoj isplaćena u ovoj godini iznosi točno 246.506 maraka. Tu plaću dobio je radnik iz Istočnog Novog Sarajeva koji je zaposlen u trgovini na veliko duhanskim proizvodima.

Na listi deset najvećih prijavljenih pojedinačnih neto primanja po osnovu radnog odnosa u Republici Srpskoj na drugom mjestu nalazi se Banjalučanin čija je plaća za skoro 150.000 maraka manja od prvorangiranog.

''Riječ je o radniku s plaćom od 100.414 maraka, a koji je zaposlen u trgovini na veliko mašinama za rudarstvo i građevinarstvo'', kazali su 'Glasu Srpske' u Poreznoj upravi.

I iduće tri pozicije drže Banjalučani zaposleni u djelatnosti ostalo novčano poslovanje (posredovanje).

Tako trećerangirani se može pohvaliti s plaćom od 91.562 marke, dok su četvrtorangirani i petorangirani skoro s identičnom plaćom, koja iznosi 78.618, odnosno 78.311 maraka.

I šestu poziciju drži njihov sugrađanin, samo što je on zaposlen u djelatnosti proizvodnje osnovnih farmaceutskih proizvoda, a njegova plaća u ovoj godini iznosi 69.027 KM.

Listu Banjalučana prekida radnik iz Istočnog Novog Sarajeva koji je zaposlen u trgovini na veliko duhanskih proizvodima, a čija plaća iznosi 67.077 KM.

I posljednje tri pozicije na listi deset najvećih prijavljenih pojedinačnih neto primanja drže Banjalučani i to zaposleni u trgovini na veliko duhanskim proizvodima, ostalo novčano poslovanje (posredovanje) te djelatnosti bolnica.

I njihova plaća je nedosanjan san za većinu radnika, jer je onaj s osme pozicije zaradio za mjesec 66.103 marke, dok deveto mjesto drži plaća od 66.029 marka.

Posljednja ništa manje slavna pozicija pripala je radniku koji je za jedan mjesec dobio plaću od 60.801 marku.