Otrovnih bršljana ćete možda najviše primijetiti u proljeće kada čistite zaraslo grmlje ili svoje gredice. Odjednom otkrijete da imate osip koji jako svrbi i pitate se odakle dolazi. Ovu dosadnu biljku može biti teško prepoznati dok je zelena jer postoji mnogo biljaka i korova koji se lako mogu zamijeniti s otrovnim bršljanom. Također se dobro uklapa u okolinu početkom godine, ali postoji trik za prepoznavanje ove biljke, a jesen je savršeno vrijeme za to.

Portal House Digest piše kako je otrovni bršljan među prvim biljkama koje mijenjaju boju u jesen — bio bi čak i lijep da ne znate koliko problema može izazvati! Kako dani postaju sve kraći, a prvi listovi mijenjaju svoju nijansu, potražite jarkocrvene vinove loze oko svog travnjaka i u okolici kuće.

Prepoznavanje otrovnog bršljana lak je dio, a sada je vrijeme da ga uklonite. Možda je još jedna lijepa stvar u vezi s otkrivanjem ove biljke u jesen to što su dani malo svježiji morat ćete se pokriti od glave do pete pa tako vaša koža neće doći u dodir s hlapljivim uljima u biljci. Preporučuju se košulje s dugim rukavima uvučene u debele, jednokratne rukavice. Također ćete morati nositi duge hlače ugurane u čarape i čvrste cipele. Srećom, ovo nije modno natjecanje. Možda ćete također htjeti nositi zaštitne naočale i svakako ćete htjeti izbjegavati dodirivanje lica dok uklanjate otrovni bršljan.

Nakon što ste odrezali vinovu lozu, naprskajte izloženi dio svih preostalih stabljika sredstvom za uklanjanje korova kako biste ubili biljku sve do korijena. Srećom, jesen je također savršeno vrijeme za sigurno uklanjanje invazivnih i neugodnih biljnih vrsta s vašeg travnjaka i vrta jer se one pripremaju za zimu povlačeći vlagu iz svog lišća kako bi održale korijenje na životu.

Prije nego što presvučete svoju elegantnu odjeću za uklanjanje korova, loze stavite u vreću za smeće, čvrsto je pričvrstite i stavite u smeće. Nikada nemojte spaljivati ​​otrovni bršljan jer to može izazvati ozbiljne alergijske reakcije kod bilo koga u blizini. Također, izostavite ovu biljku iz kante za kompost. Očistite svoj alat i svu svoju odjeću temeljito prije nego što ih ponovno koristite ili nosite.