Vrt vašeg doma jedno je od najvažnijih mjesta jer, kao što smo ranije spomenuli, ima sposobnost dati vašem domu zapušten, šaren i organiziran izgled.

Glavna stvar koju trebate znati je da su sve biljke različite, kako po izgledu tako i po potrebama i njezi, jer da, ne trebaju sve biljke jednaku količinu vode, iste hranjive tvari, isti učinak. sunčeva svjetlost ili sjena, kao i mnoge druge stvari o kojima se mora voditi računa kako bi se održala njihova vitalnost i pravilan razvoj.

Sad, imati vrt također znači povremeno ga provjeravati kako biste bili sigurni da nema insekata ili životinja koje bi mogle postati štetočine ili kako biste provjerili razvijaju li vaše biljke bolesti. Tako će ga biti puno lakše spasiti.

Uz to, jeste li primijetili da lišće vaših biljaka žuti? Znate li zašto je to tako? Pa to su biljke koje ne dobivaju potrebnu količinu vode i izložene su suncu nekoliko sati, iako se to ponekad zna dogoditi kada su u hladu.

Ako je ne zalijevate pravilno, vaša će biljka početi gubiti vitalnost, a lišće će joj izgledati žuto. Ponekad ti listovi mogu lako otpasti na dodir ili čak i bez dodira.

Sada znate zašto dobivaju ovu nijansu, ali kako im vratiti normalnu i ugodnu zelenu boju? Iako ćete ih morati poklanjati, imajte na umu da ćete osim vode morati dodati i čudotvornu smjesu, pa da vidimo kako je možete pripremiti.

Jedina stvar koju ćete morati imati pri ruci je:

Duhan

Listići čaja

Pivo (pola čaše)

Duboka posuda ili staklo.

Sprej

Ako imate alate, nastavite slijediti jednostavne upute koje ćemo vam ostaviti ispod.

Uzmite duboku posudu ili čašu koju smo tražili, ulijte pola čaše piva i dodajte duhan dok se ne počne savršeno miješati.

Slijedeći gore navedeno, dodajte listiće čaja, provjerite jesu li dovoljno sitni, gotovo zdrobljeni i ponovno promiješajte.

Stavite smjesu u bocu s raspršivačem i krenite u vrt kako biste počeli prskati žuto lišće koje primijetite na biljkama. Ova mješavina će vam pak pomoći u odbijanju insekata koji se pokušavaju približiti vašem vrtu.