Dana 19. rujna 2024. predsjednik Vlade Republike Hrvatske g-din Andrej Plenković, zajedno s g-dinom Zvonkom Milasom, državnim tajnikom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, te drugim članovima svoga kabineta, u uredu Vlade primio je u posjet fra Zdravka Dadića, provincijala Bosne Srebrene, i fra Vinka Sičaju, ekonoma Provincije.

Provincijal Bosne Srebrene upoznao je predsjednika Vlade i njegove suradnike s prošlošću drevne Provincije Sv. Križa - Bosne Srebrene, trenutnim djelatnostima bosanskih franjevaca, kao i budućim planovima. Provincijal je iskoristio posjet da svojim sugovornicima također pojasni važnost franjevačkih jubileja koji se obilježavaju ovih godina u franjevačkom Redu diljem svijeta.

Jedna od važnih tema u razgovoru bio je projekt izgradnje nedovršenog dijela franjevačkog samostana na Kovačićima u Sarajevu, odnosno sagledavanju mogućnosti da Vlada Republike Hrvatske pomogne u dovršetku ovoga važnog provincijskog projekta. Nakon dovršetka gradnje u obnovljenom dijelu bit će smješten Franjevački studentski centar, kao i druge važne provincijske ustanove.

Na koncu sastanka provincijal je u ime cijele Provincije zahvalio predsjedniku Vlade na pomoći koju Republika Hrvatska kroz različite projekte pruža vjerskim i civilnim institucijama u Bosni i Hercegovini, a važni su za opstojnost hrvatskoga naroda na ovim prostorima. Na koncu susreta, kao mali znak pažnje i zahvalnosti, provincijal je predsjedniku Vlade uručio medalju u prigodi franjevačkih jubileja i knjigu Nauk krstjanski i Sto čudesa od fra Matije Divkovića.  

FIA