Program matematičko – logičkih vještina Superznalac dio je međunarodne globalne mreže Superclever koja se održava na 45 lokacija, u 17 svjetskih zemalja, na 4 različita kontinenta.

Velika ekspanzija na međunarodnom tržištu nastala je upravo zbog činjenice kako se ovim programom djecu potiče na samostalno korištenje logike pri rješavanju svakodnevnih zadataka.

Kao jedinstveni program na tržištu koji kombinira mentalnu aritmetiku sa metodama brzog pamćenja, brzog računanja, slaganja Rubikove kocke, sudoku križaljkama i drugim matematičko – logičkim metodama Superznalac je postao sinonim za uspješan edukacijski brand o kojem roditelji imaju samo riječi hvale.

U korak s tehnologijom

Da tehnologija može biti korisna dokazuje i web aplikacija superclever.world koja polaznicima ovog programa omogućuje vježbanje, ali i natjecanje sa drugim polaznicima iz svih svjetskih škola u kojima se provodi. Tako se naši učenici tijekom školske godine imaju priliku natjecati s učenicima iz Albanije, Amerike, Austrije, BiH, Francuske, Hrvatske, Izraela, Kolumbije, Litve, Mexica, Njemačke, Saudijske Arabije, Slovačke, Srbije, Španjolske, Švicarske te UAE.

Osim natjecanja djeca će kroz igru vježbati i povećavati svoje matematičko – logičke vještine, a na kraju godine će natjecanjem na Olimpijadi steći iskustvo međunarodnog natjecanja, ali i upoznati kolege s različitih krajeva svijeta. Samo sudjelovanje na natjecanju ima nemjerljiv učinak na razvoj svakog mladog pojedinca.

Stručna podrška

Tvorci ovog nevjerojatnog programa su dugogodišnji djelatnici u školama, ali i istraživači čiji se znanstveni put upravo sastoji od istraživanja inovativnih metoda u obrazovanju. Program se svake godine prilagođava najvišim znanstvenim standardima kako bi se u svakom trenutku mogao pratiti i evaluirati napredak svakog djeteta. Znanje i iskustvo ovdje se isprepleću na najbolji mogući način.

U školi se provode tri programa: Mali znalac, Superznalac i IT Znalac.

Program Mali znalac (za djecu 3-6 godina) temelji se na metodi Numicon Oxford s ciljem da se brojevi i osnovne matematičke operacije djeci predstave na jednostavan i dopadljiv način. Korištenje didaktičkih pomagala različitih boja, oblika, veličina i težina potiče motivaciju djece za učenje.

Program Superznalac (za djecu 4 - 14 godina) temelji se na abakusu pomoću kojeg djeca postepeno razvijaju sposobnost mentalnog računanja. Program je obogaćen različitim igrama edukativnog karaktera, logičkim mozgalicama, tehnikama brzog pamćenja i zadacima natjecateljskog tipa, a djeci je zasigurno najdraža i najizazovnija Rubikova kocka.
 
Od jeseni u školi počinje i novi program, IT Znalac. Riječ je o školi programiranja i robotike za djecu uzrasta od 6 do 14 godina.
Učenje programiranja je kao učenje stranog jezika – što ga prije dijete krene učiti, lakše i brže će naučiti.

Program IT Znalac počinje s osnovnim programiranjem i robotikom korištenjem platformi kao što su Scratch i mBot, a zatim napreduje do naprednih tema kao što su izrada web stranica i razvoj igara s Pythonom. Ovaj sveobuhvatni kurikulum poboljšava logičke vještine, vještine rješavanja problema i kreativne vještine. Kroz suradničke i praktične projekte primijenit ćete te vještine praktično, pripremajući se za karijeru u tehnologiji. Program pruža cjelovito putovanje od temeljnih koncepata do složenih tehnoloških primjena.

***Broj mjesta je ograničen. Svako dijete ima svoje računalo i individualni pristup učenju.

Prijave

Za prijave kontaktirajte nas na broj 063 707 442  ili putem e-maila na [email protected]. Broj mjesta je ograničen, a upisi su mogući najkasnije do kraja rujna – sljedeća prilika će biti tek iduće godine, stoga požurite!

U nastavku pogledajte neke od najpopularnijih video materijala sa službene stranice superclever official koju trenutno prati preko 300 000 ljudi, te Youtube  kanala kojeg trenutno prati gotovo 2 milijuna pretplatnika.